Skip to main content

Uspešna predstavitev Slovenije na Svetovnem gospodarskem forumu 2016 v Milanu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Danes se v Milanu zaključuje Svetovni gospodarski forum 2016, ki vsako leto gosti svetovno priznane voditelje in strokovnjake uspešnih mednarodnih korporacij, raziskovalnih inštitutov, univerz in drugih institucij. Na dogodku je Javna agencija SPIRIT Slovenija na svojem razstavnem prostoru predstavljala slovensko poslovno in investicijsko okolje s poudarkom na prednostih Slovenije kot lokacije za tuje neposredne investicije.

Tudi letos so bila na World Business Forum 2016 (WOBI 2016) v Milanu, ki je potekal 8. in 9. novembra 2016, predstavljena najnovejša znanja, odkritja in izkušnje na širšem gospodarskem in sociološkem področju. Dogodek je tudi letos privabil več kot 2.000 vodstvenih kadrov iz več kot 500 velikih in srednje velikih mednarodnih korporacij iz celotne Italije in bližnjih držav. Svetovno vplivne osebnosti iz sveta podjetništva, športa, umetnosti in inovativnosti so udeležencem razkrile najnovejša znanja, trende, izkušnje in nasvete s področja uspešnega vodenja organizacij, oblikovanja izdelkov in storitev, kreativnosti, digitalnih tehnologij, inovacij in obnašanja potrošnikov ter številnih drugih področij. Med  govorci so bili tudi Sir Alex Ferguson, ki je bil 26 let menedžer najbolj uspešnega angleškega nogometnega kluba vseh časov Manchester United,  Martin Lindstrom, eden najboljših strokovnjakov za izgradnjo blagovne znamke, ki je delal za Coca Colo, Nestle in Red Bull, Nicola Mendelsohn, ki je pri Facebooku podpredsednica za Evropo, Bližnji Vzhod in Afriko, Ken Segall, kreativni direktor, ki je delal skupaj s Stevom Jobsom pri Applu in NEXTu in številni drugi.

Na WOBI 2016 je Javna agencija SPIRIT Slovenija na svojem razstavnem prostoru predstavljala slovensko poslovno in investicijsko okolje s poudarkom na prednostih Slovenije kot lokacije za tuje neposredne investicije.

Več