Skip to main content

Na sejmu eCarTEC 2016 tudi devet slovenskih podjetij

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Včeraj se je v Münchnu pričel avtomobilski sejem eCarTEC 2016, na katerem se do četrtka na skupnem razstavnem prostoru predstavlja tudi devet slovenskih podjetij. Skupinski nastop slovenskih podjetij na sejmu, ki velja za ključni sejemski dogodek v tem segmentu avtomobilske industrije, organizira Javna agencija SPIRIT Slovenija.

Sejem eCarTEC je namenjen predstavitvi izdelkov in tehnologij s področja vozil na električni pogon, energije in infrastrukture, tehnologij za shranjevanje energije, tehnologij za pogonska sredstva in motorje, inženiringa in poddobaviteljev. V letu 2015 se je na sejmu predstavilo 391 razstavljavcev iz 25 držav, obiskalo pa ga je več kot 12.000 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.ecartec.com.

SPIRIT Slovenija je javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupnem nastopu na sejmu eCarTEC objavila januarja letos. Tako se na skupnem razstavnem prostoru na 182 kvadratnih metrih predstavlja devet podjetij, in sicer:  CADCAM Lab d.o.o., ELAPHE d.o.o., EMSISO d.o.o., ETREL d.o.o, GEM MOTORS d. o. o., IONEX d.o.o., ISKRA MEHANIZMI d.o.o., KOLEKTOR GROUP d.o.o. in OPREMA RAVNE d. o. o.

Sejem eCarTEC je za slovenske avtomobilske dobavitelje zanimiv, saj električna mobilnost predstavlja eno od treh strateških prioritet Evropske unije, kar je razvidno iz celovite iniciative za zelena vozila (Green Car Initiative). Gre za ključni sejemski dogodek v tem segmentu avtomobilske industrije, na katerem slovenska podjetja pričakujejo poglobitev sodelovanja z obstoječimi partnerji ter vzpostavitev novih povezav, prav tako je sejem priložnost za oceno položaja podjetij v primerjavi z globalno konkurenco na tem področju.

Rok Kralj iz podjetja Etrel, d. o. o., ki se je skupne predstavitve na tem sejmu udeležilo tudi lani, vidi prednosti skupnega nastopa predvsem v možnosti sodelovanja z ostalimi razstavljavci in pa seveda v večji in bolj privlačni skupni sejemski stojnici, ki je s pravim pristopom lahko več kot le vsota svojih delov. Sicer pa na področju elektro mobilnosti vidijo priložnosti predvsem za inovativna podjetja z vizijo, ki sovpada s splošnimi prizadevanji Evrope za čistejši transport in pametna energetska omrežja prihodnosti.

*****

 

Več informacij: Lidija Vinkovič, odnosi z javnostmi, T: 01 589 18 75, M: 041 867 975, E: lidija.vinkovic@spiritslovenia.si