Skip to main content

Deveterica slovenskih podjetij s SPIRIT Slovenija na sejmu SIAL v Franciji

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu SIAL, ki bo med 16. in 20. oktobrom 2016 potekal v Parizu v Franciji. Na enem izmed največjih mednarodnih sejmov s področja prehrambne industrije se bo pod okriljem agencije predstavilo devet slovenskih podjetij.

Sejem SIAL je eden pomembnejših sejmov na tem področju v Evropi in je namenjen predstavitvi izdelkov s področja prehrambne industrije. Na sejmu, ki poteka vsako drugo leto, se predstavljajo ponudniki suhomesnih izdelkov, svežega mesa, perutnine, sadja in zelenjave, bio in organskih proizvodov, zdrave prehrane in prehranskih sestavin, izdelkov za catering, morske hrane, vina, alkoholnih in brezalkoholnih pijač, konzervirane hrane, zmrznjene hrane, mlečnih izdelkov in slaščic. V letu 2014 se je na sejmu predstavilo 6.500 razstavljavcev iz 104 držav, obiskalo pa ga je več kot 155.000 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.sialparis.com

SPIRIT Slovenija je januarja letos objavil javno povabilo podjetjem za nastop na omenjenem sejmu. Tako bo na 103 m2 skupnega razstavnega prostora pod okriljem agencije svoje izdelke in storitve predstavljalo devet razstavljavcev, in sicer Bimed d. o. o., Delamaris d. o. o., Tovarna olja GEA d. d., Organika + d. o. o., PANVITA MIR d. d., Pomurske mlekarne d. d., Smodin d. o. o., TOPP d. o. o. in Žito d. d.

Javna agencija SPIRIT Slovenija že vrsto let uspešno organizira skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini. V letošnjem letu je bilo doslej uspešno izvedenih že šest takšnih predstavitev, do konca leta pa se bo zvrstilo še sedem skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini, in sicer na avtomobilskem sejmu eCarTEC v Nemčiji (18. - 20. oktober 2016), sejmu elektronike in elektrotehnike ELECTRONICA v Nemčiji (8. - 11. november 2016), sejmu navtične industrije in navtične opreme METS - Marine Equipment Trade Show na Nizozemskem (15. - 17. november 2016), sejmu pohištvene industrije MEBEL v Rusiji (21. - 25. november 2016), sejmu avtomatike, procesnih krmiljenj in elektronike SPS - IPC – DRIVES v Nemčiji (22. - 24. november 2016) in sejmu domače in umetnostne obrti AF - L 'Artigiano in Fiera v Italiji (3. - 11. december 2016). Letos bo agencija izvedla tudi dve dodatni skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva za lesno predelovalno industrijo, in sicer na sejmu International Wood Fair Holzmesse v Celovcu (1. - 4. september 2016) in na sejmu SAIE building & construction v Bologni (19. - 22. oktober 2016).

                                                                                                        *****