Skip to main content

Uspešna predstavitev slovenskih investicijskih projektov nemški poslovni javnosti

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Včeraj se je v Münchnu zaključil največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2016, na katerem se je pod okriljem Javne agencije SPIRIT predstavilo sedem tržno najbolj zanimivih investicijskih projektov. Slovenski razstavni prostor je obiskal tudi Günther H. Oettinger, evropski komisar za digitalno gospodarstvo in družbo. Po mnenju nosilcev investicijskih projektov, ki so bili z udeležbo zadovoljni, je prisotnost na sejmu nujna tako z vidika promocije kot tudi vidika ohranjanja in vzpostavljanja stikov z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji.

Včeraj se je v Münchnu zaključil največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2016, na katerem se je pod okriljem Javne agencije SPIRIT predstavilo sedem tržno najbolj zanimivih investicijskih projektov.

Med 4. in 6. oktobrom 2016 so se na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora v osrednji hali B2-410 pod okriljem SPIRIT Slovenija skupaj predstavljali naslednji tržno najbolj zanimivi slovenski projekti, izbrani na podlagi javnega povabila, in sicer:

  • Žito Šmartinka, Ljubljana (Fundament, svetovanje in investicije d. o. o.),
  • Grbina (Replika d. o. o.),
  • Tomos Sever (HDR naložbe d. o. o.),
  • Logistični center, IC Logatec (ABC nepremičnine d. o. o.)
  • Investicijski projekt v turistično - poslovno območje Kamnik (Iskra mehanizmi Holding d. d.)
  • Logistic Business Park Brnik (Raiffeisen Leasing d. o. o.)
  • Hotel Celovški dvori **** (Heta Asset Resolution d. o. o.)

Slovenski razstavni prostor je v sredo obiskal Günther H. Oettinger, evropski komisar za digitalno gospodarstvo in družbo.

Slovenski razstavni prostor je v sredo obiskal Günther H. Oettinger, evropski komisar za digitalno gospodarstvo in družbo. Na srečanju s predstavniki SPIRIT Slovenija in veleposlanico RS v Berlinu Marto Kos Marko so mu Slovenijo predstavili ne le kot logistični hub, temveč tudi kot državo, kjer podjetja ponujajo interdisciplinarne celovite rešitve na področju IT in visoko tehnološkega sektorja. Kasneje si je evropski komisar ogledal tudi posamezne investicijske projekte in se pogovoril z njihovimi nosilci.

Več