Skip to main content

Pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu EXPO REAL 2016 tudi slovenski investicijski projekti

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi letos prisotna na največjem evropskem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2016 v Münchnu. Med 4. in 6. oktobrom 2016 bo na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj z nosilci izbranih projektov tujim investitorjem predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji, letos bo v ospredju predvsem logistika. Slovenski razstavni prostor pa bo obiskal tudi Günther H. Oettinger, evropski komisar za digitalno gospodarstvo in družbo.

Investicijsko nepremičninski sejem EXPO REAL v Münchnu poteka že od leta 1998 ter velja za največji in najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije. Letos naj bi se na 64.000 kvadratnih metrih v šestih sejemskih halah predstavljalo več kot 1700 razstavljavcev, v času sejma bo potekal bogat konferenčni program z več kot 400 uglednimi govorci, sejem pa v povprečju obišče več kot 35.000 obiskovalcev (lani 37.857 obiskovalcev iz 74 držav).

Javna agencija SPIRIT Slovenija je junija objavila javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2016. Tako se bodo na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora v hali B2.410 skupaj predstavili naslednji tržno najbolj zanimivi slovenski projekti, in sicer:

  • Žito Šmartinka, Ljubljana (Fundament, svetovanje in investicije d. o. o.),
  • Grbina (Replika d. o. o.),
  • Tomos Sever (HDR naložbe d. o. o.),
  • Logistični center, IC Logatec (ABC nepremičnine d. o. o.)
  • Investicijski projekt v turistično - poslovno območje Kamnik (Iskra mehanizmi Holding d. d.)
  • Logistic Business Park Brnik (Raiffeisen Leasing d. o. o.)
  • Hotel Celovški dvori **** (Heta Asset Resolution d. o. o.)

V sredo, 5. oktobra 2016, bo slovenski razstavni prostor obiskal tudi Günther H. Oettinger, evropski komisar za digitalno gospodarstvo in družbo, kjer se bo srečal s predstavniki SPIRIT Slovenija, veleposlanico RS v Berlinu Marto Kos Marko in nosilci posameznih investicijskih projektov. Srečanje bo namenjeno predstavitvi Slovenije in njenih investicijskih priložnosti ter iskanju možnosti za sodelovanje. 

Sicer pa SPIRIT Slovenija pod svojo tržno znamko InvestSlovenia že vrsto let aktivno sodeluje na izbranih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini, saj na ta način izvaja aktivno promocijo slovenskega investicijskega okolja tudi preko predstavitev zanimivih investicijskih projektov na specializiranih sejmih v tujini.