Skip to main content

Uspešen nastop slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu 100% Design v Londonu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Med vikendom se je v Londonu zaključil prestižni oblikovalski sejem 100% Design, na katerem se je pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija uspešno predstavilo 14 slovenskih podjetij. Po mnenju slovenskih podjetij, ki so bila s predstavitvijo na sejmu zadovoljna, so tovrstni nastopi zelo pomembni za promocijo slovenskega industrijskega dizajna in izdelkov na tujih trgih.

Gre za nadaljevanje lani začete zgodbe za povečanje prepoznavnosti slovenskih pohištvenih podjetij in slovenskega oblikovanja kot celote na tujih trgih. SPIRIT Slovenija je lani prvič organizirala skupinski nastop podjetij na sejmu 100 % Design v Londonu s ciljem Slovenijo predstaviti kot pomembno akterko na področju industrijskega oblikovanja. Slovenski nastop je požel velik uspeh, podjetja pa so tudi letos izrazila velik interes za nastop na tem sejmu. Tako je agencija januarja letos objavila javno povabilo podjetjem za predstavitev na tem sejmu.

Uspešen nastop slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu 100% Design v Londonu

V slovenskem paviljonu se je na skupaj 148 m2 razstavne površine predstavilo 14 slovenskih podjetij, in sicer: Atelje Mali, Jernej Mali s. p., Daowood, Peter Štrukelj s. p., Donar, d. o. o., Drugačno pohištvo, d. o. o., Gonzaga – Pro, d. o. o., Klun Ambienti, d. o. o., LJ Studio, d. o. o., Lutman Design Studio, d. o. o., Mizarstvo Bolčič, Loredana Matkovič s .p., Mizarstvo Kraljič, d. o. o., Stories Design, d. o. o., 3S Design d. o. o., Tapetništvo Novak, Robert Novak s .p.  in Trokot, d. o. o. Podjetja za večjo prepoznavnost nastopajo pod blagovno znamko Slovenia Design.

Več