Skip to main content

Uspešno zaključen osrednji nacionalni dogodek na temo inovativnosti

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Danes se je na Gospodarskem razstavišču uspešno zaključil Slovenski forum inovacij, osrednji nacionalni dogodek na temo inovativnosti. V dveh dneh si je razstavo 40 najboljših inovacij ogledalo več kot 700 obiskovalcev, podeljena pa so bila tudi nacionalna priznanja za inovativnost.

Rdeča nit letošnjega dogodka, ki je letos 20. in 21. septembra 2016 potekal že enajstič, je bil slogan Vse je lahko izziv! V raznoliko zasnovanem programu se je odvilo več kot 19 predavanj, okroglih miz in delavnic, pred poslušalci pa se je zvrstilo več kot 30 strokovnjakov, inovatorjev, podjetnikov, predstavnikov podpornega okolja in mednarodnih organizacij.

Dan se je začel z zgodnjo delavnico podjetnic začetnic o intelektualni lastnini.

Dan se je začel z zgodnjo delavnico podjetnic začetnic o intelektualni lastnini. Strokovnjak iz Urada za intelektualno lastnino, Janez Kukec Mezek, je udeleženkam predstavil osnovne informacije o intelektualni lastnini, vključno z zaščito blagovne znamke in prijavo patenta. Skozi ves dan je tudi na odprtem odru potekal pester program. Začel se je s predstavitvijo mladih inovativnih podjetnikov - na okrogli mizi so svoje podjetniške začetke predstavili Taja Benčina, Coinhab, Matej Gaser, GoAvio in Primož Kopač, Plenum IT.  Obiskovalce je navdušila tudi podjetnica Urša Žorž, organizatorka dogodkov iz podjetja Eventio, ki je povedala, da brez strasti za posel ni dobrih inovacij.

V raznoliko zasnovanem programu se je odvilo več kot 19 predavanj, okroglih miz in delavnic, pred poslušalci pa se je zvrstilo več kot 30 strokovnjakov, inovatorjev, podjetnikov, predstavnikov podpornega okolja in mednarodnih organizacij.

Dogajanje so še dodatno razgibale Improške - mlade inovativne improvizatorke, ki so s svojo predstavo razbijale stereotipe o podjetništvu, inovacijah in razlikah med spoloma. Po sproščenem dopoldnevu se je program na glavnem odru nadaljeval s predavanjem Jose Antoni Moralesa iz Aurora Coworkinga. Predstavil je tri orodja, ki lahko mladim podjetnikom pomagajo izboljšati podjetniško pot. Pred neposrednim prenosom v živo iz Brda pri Kranju se je program na glavnem odru zaključil s predavanjem Gorazda Praha, strokovnjaka za človeške potenciale in komunikacijo. Poslušalci, predvsem mladi, so ga z zanimanjem poslušali o tem, kako si oblikovati osebni poslovni model za uspešno poslovno kariero.

Več