Skip to main content

Gospodarstveniki iz kitajskega Ningbo danes obiskali Ajdovščino in Koper

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Danes je 60-članska delegacija gospodarstvenikov iz kitajskega mesta Ningbo svoj tridnevni delovni obisk po Sloveniji pričela z obiskom Ajdovščine in Kopra, kjer se je seznanila s tamkajšnjimi poslovnimi in investicijskimi priložnostmi, se srečala z lokalnimi podjetniki in obiskala tudi podjetji Pipistrel in Luko Koper.

 

 Ajdovščini je delegacijo v novi upravni stavbi nekdanjega Primorja sprejel župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin in kitajskim gospodarstvenikom predstavil Vipavsko dolino in ukrepe občine za krepitev gospodarstva oziroma možnosti za skupna vlaganja. 

V Ajdovščini je delegacijo v novi upravni stavbi nekdanjega Primorja sprejel župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin in kitajskim gospodarstvenikom predstavil Vipavsko dolino in ukrepe občine za krepitev gospodarstva oziroma možnosti za skupna vlaganja. »Občina Ajdovščina si pospešeno prizadeva ustvariti ugodno podporno okolje za nova podjetja, za razvoj podjetniške in obrtne dejavnosti in odpiranje novih delovnih mest. Tik ob avtocesti in železnici že pospešeno urejamo obrtne cone s popolno komunalno opremo. Vlagatelji v občini so deležni velikih ugodnosti – lahko so oproščeni komunalnega prispevka, če pa odprejo več kot deset novih delovnih mest dobijo zemljišče v last brezplačno,« je pojasnil župan. Poudaril je tudi pomen turizma za Vipavsko dolino, pa tudi njeno strateško lego na koridorju - vzhod - zahod Evrope, ki so jo uporabljali že stari Rimljani ter dobre transportne povezave.

Več