Skip to main content

Delegacija slovenskih podjetij in institucij pod okriljem SPIRIT Slovenija odhaja v Vladimirsko regijo

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Jutri pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija v Vladimirsko regijo v Ruski federaciji odhaja delegacija 16 predstavnikov slovenskih podjetij in institucij, ki se bo 27. in 28. maja 2016 udeležila 4. mednarodnega in medregionalnega gospodarskega foruma omenjene regije, ki velja za eno gospodarsko najbolj razvitih regij centralne Ruske federacije.

 

Organizatorji gospodarskega foruma v mestu Vladimir letos pričakujejo več kot 2000 udeležencev iz Ruske federacije in ostalega sveta, od tega preko 200 podjetij. Dogodek, ki bo potekal na sedežu administracije Vladimirske regije, bo organiziran na ravni guvernerke regije Vladimir, Svetlane Jurjevne Orlove, s katero se bodo člani slovenske delegacije tudi osebno srečali.

SPIRIT Slovenija podporne aktivnosti za slovenska podjetja, ki jih zanima poslovanje z ruskimi podjetji izvaja na podlagi memoranduma o gospodarskem sodelovanju med Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in Vlado regije Vladimir, ki je bil podpisan decembra leta 2013 v Ljubljani.

Tako je agencija prejšnji teden gostila obisk visokih predstavnikov iz te regije - Aleksandra Borisoviča Lobakova, namestnika guvernerja regije ter vodjo predstavništva administracije regije pri Vladi Ruske federacije in Sergeya Genadjeviča Borodina, generalnega direktorja Korporacije za razvoj in investicije regije Vladimir. V času dvodnevnega obiska sta si ogledala nekaj podjetij po Sloveniji ter 19. maja 2016 na seminarju »Kako poslovati z regijo Vladimir v Ruski federaciji,« ki se ga je udeležilo 30 predstavnikov podjetij in institucij, predstavila poslovno in investicijsko okolje regije.

Aleksander Borisovič Lobakov, namestnika guvernerke regije ter vodja predstavništva administracije regije pri Vladi Ruske federacije in Sergey Genadjevič Borodin, generalni direktor Korporacije za razvoj in investicije regije Vladimir. na obisku pri v. d. direktorja SPIRIT Slovenija

Več