Skip to main content

Otvoritev razstave slovenskega industrijskega oblikovanja v Milanu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Z današnjo večerno otvoritvijo se je uradno pričela enomesečna razstava slovenskega industrijskega oblikovanja Slovenia Design Showroom 2016 v Milanu. Na njej bo italijanski javnosti svoje izdelke predstavljalo 20 slovenskih oblikovalcev in podjetij iz lesne, pohištvene in z interierom povezanih dejavnosti, med katerimi jih polovica že trži svoje izdelke in storitve na italijanskem trgu, polovica pa jih še išče to pot. Izdelki, ki bodo v Milanu nosili zastavo slovenskega oblikovanja, so različni, večini pa je skupna uporaba lesa in inovativnih pristopov.

Razstavo organizirata Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Lesarskim grozdom, Ministrstvom za zunanje zadeve, Generalnim konzulatom v Trstu, Gospodarskim uradom Milano, STO Milano ter italijanskimi partnerji.

Na večerni otvoritvi, ki se jo je udeležilo več kot 80 povabljenih gostov in italijanskih medijev, je udeležence uvodoma pozdravil mag. Gorazd Mihelič, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija.

Na današnji večerni otvoritvi, ki se jo je udeležilo več kot 80 povabljenih gostov in italijanskih medijev, sta udeležence uvodoma pozdravila Jože Prikeržnik, generalni direktor Direktorata za lesarstvo na MGRT in mag. Gorazd Mihelič, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija. Nagovorili so jih tudi Gregor Šuc iz Gospodarskega urada RS v Milanu, Francesco Arreco iz Italijansko slovenske gospodarske zbornice, Saša J. Mächtig, arhitekt, oblikovalec in zaslužni profesor na ALUO, Stefano Caggiano, profesor na NABA Milano in novinar ter Vincenzo Cali iz ICE Milano.

Večerne otvoritve razstave se je udeležilo več kot 80 povabljenih gostov in italijanskih medijev

Razstava slovenskega industrijskega oblikovanja »Slovenia Design Showroom 2016« bo potekala med 16. majem in 17. junijem 2016, v arhitekturnem ateljeju z 90 m2 površine, na ulici Saffi 9 v Milanu, v starem mestnem jedru, v neposredni bližini samega Triennala. Ponujala bo prostor za predstavitev izdelkov, bo pa tudi mesto povezovanja s ciljnimi skupinami, med katere sodijo italijanski oblikovalci in arhitekti ter trgovski agenti in podjetja, ki iščejo nadpovprečne izdelke, primerne za italijanski trg. V času razstave bodo organizirani štirje dogodki, in sicer bo poleg otvoritvenega dogodka  25. in 26. maja 2016 poslovna delegacija z B2B srečanji, saj je predstavitev slovenskih razstavljavcev in njihovih izdelkov potencialnim poslovnim partnerjem ter iskanje novih poslovnih priložnosti ključni element in del razstave Slovenia Design Showroom Milano 2016. Nato bo 8. junija 2016 okrogla miza »Dizajn, arhitektura in industrija«, ki bo temeljila na interaktivni diskusiji o slovenskem prostoru oblikovanja ter zgodbah o uspehu ter možnostih sodelovanja, in zaključni dogodek 9. junija 2016.

Več