Skip to main content

Na sejem Salone del Mobile Milano odhaja delegacija pohištvenih in lesno-predelovalnih podjetij

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Jutri, v sredo, 13. aprila 2016 na dvodnevno strokovno-poslovno delegacijo v Milano odhaja delegacija predstavnikov pohištvenih in lesno-predelovalnih podjetij ter organizacij. Delegacijo organizirata Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z GZS - Združenje lesne in pohištvene industrije, Lesarskim grozdom in GZS-CEMP.

Delegacija, ki jo sestavljajo predstavniki osmih podjetij in predstavnica sekcije slovenskih proizvajalcev montažnih hiš, bo obiskala sejem Salone del Mobile, ki poteka ta teden v Milanu, in si ogledala World Furniture Outlook seminar. Poleg tega bodo imeli člani delegacije na sejmišču tudi B2B srečanja z več kot 20 italijanskimi agenti.

Delegacijo, ki jo bo vodil Jože Prikeržnik, generalni direktor direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, bo v Milanu pozdravil predsednik združenja italijanskih pohištvenih podjetij Federmobili.

Udeleženci bodo imeli priložnost srečanja s predstavnikom Sektorja za okoljsko in energetsko politiko pri Občini Milano. Mesto Milano namreč izvaja izredno ambiciozen program energetske prenove javnega stavbnega fonda. Namen srečanja je poglobitev neposrednih kontaktov z odločevalci ter javnimi investitorji, tako na področju energetsko učinkovite obnove in gradnje kot tudi opremljanja javnih objektov. Sledilo bo še srečanje s predsednico Združenja arhitektov Lombardije, v katerem je 12.000 arhitektov s področja Lombardije in predstavlja eno od najmočnejših strokovnih povezav, ki odpira vrata do arhitektov, specializiranih za projektiranje stavb in njihovo opremljanje.

Letos se bo v okviru EuroCucina na Salone del Mobile v Milanu Skupina Gorenje predstavila z blagovno znamko ASKO. Udeleženci delegacije se bodo tako udeležili tudi predstavitve slovenske premijske znamke.