Skip to main content

SPIRIT Slovenija vabi na individualne pogovore s predstavniki slovenskih poslovnih klubov v tujini

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira brezplačne individualne pogovore s predstavniki slovenskih poslovnih klubov v tujini. Dogodek bo potekal v četrtek, 4. februarja 2016, med 9.00 in 16.30 uro v Hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana MONS, Pot za Brdom 4. Podjetja se lahko na individualne pogovore prijavijo preko elektronske prijavnice na spletni strani www.izvoznookno.si.

Slovenski poslovni klubi v tujini izvajajo številne aktivnosti v pomoč slovenskim podjetjem pri poslovanju na tujih trgih: zagotavljajo poslovne informacije s trga, na katerem delujejo, podjetjem svetujejo pri vstopu in poslovanju na trgu, pomagajo pri iskanju potencialnih poslovnih partnerjev ter pripravljajo poslovne dogodke in bilateralna poslovna srečanja.

SPIRIT Slovenijavabi vsa zainteresirana podjetja, da izkoristijo priložnost za brezplačna individualna svetovanja o vstopu in načinih vstopa na posamezni trg, o poslovanju na določenem trgu, poslovnih priložnostih in ostalih informacijah, ki jih potrebujejo za uspešen preboj na tuji trg.

Za individualne pogovore bodo na voljo predstavniki naslednjih slovenskih poslovnih klubov v tujini:

 1. Slovenska gospodarska zveza (Celovec, Avstrija)
 2. Poslovni klub slovensko-hrvaških gospodarstvenikov (Zagreb, Hrvaška)
 3. Slovensko deželno gospodarsko združenje (Trst, Italija)
 4. Kanadsko – slovenska gospodarska zbornica (Toronto, Kanada)
 5. EAC Slovenski poslovni klub (Priština, Kosovo)
 6. Luksemburško-slovenski poslovni klub (Wasserbillig, Luksemburg)
 7. Združenje slovensko - madžarskih poslovnežev (Budimpešta, Madžarska)
 8. Slovensko - makedonski poslovni klub (Skopje, Makedonija)
 9. Rusko - slovenski poslovni klub (Ulyanovsk, Ruska federacija)
 10. Rusko - slovenski poslovni klub (Tolyatty, Ruska federacija)
 11. Slovenački poslovni klub Beograd (Beograd, Srbija)
 12. Slovensko – ukrajinsko združenje poslovnežev (Harkov, Ukrajina)
 13. Slovenski poslovni klub 'BoundBreaker' (Palo Alto, ZDA)

Elektronska prijava na spletni strani www.izvoznookno.si je možna do vključno torka, 2. februarja 2016 oziroma do zapolnitve prostih terminov

SPIRIT Slovenija že od leta 2008 preko javnega razpisa sofinancira in koordinira dejavnosti slovenskih poslovnih klubov v tujini. Ti združujejo predstavnike izkušenih slovenskih podjetij, ki že vrsto let delujejo na tujih trgih, ter tujih podjetij, ki jih zanima poslovanje na slovenskem trgu. Z neposredno vpetostjo v lokalno poslovno okolje so slovenski poslovni klubi v tujini dragocen vir informacij za slovenska podjetja, ki želijo prodreti na tuji trg in hkrati pravi promotorji slovenskega gospodarstva v tujini. 

*****