Skip to main content

SPIRIT Slovenija objavil seznam skupinskih sejemskih nastopov v tujini v letu 2016

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija je na podlagi izraženega interesa slovenskih podjetij pripravila seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na 14 mednarodnih sejmih v tujini, ki jih bo izvedla v letu 2016.

Na podlagi vabila podjetjem za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2016 in izraženega interesa s strani slovenskih podjetij, je bil oblikovan seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na 14 mednarodnih sejmih v tujini. Vabila za posamezne sejme bodo objavljena na spletnih straneh www.izvoznookno.si in www.spiritslovenia.si.

SPIRIT Slovenija v okviru skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva krije stroške zakupa neopremljenega razstavnega prostora, stroške vpisa v sejemski katalog in stroške zakupa tehničnih priključkov za potrebe delovanja skupinske stojnice. S tem sodelujočim podjetjem omogoča tudi cenejše oziroma stroškovno ugodnejše predstavitve in sejemske nastope na tujih trgih. SPIRIT Slovenija v času priprav na sejem za sodelujoča podjetja med drugim izvede številne aktivnosti in jim na ta način olajša priprave na a sejemsko predstavitev. Podjetja se lahko zato bolj osredotočijo na aktivnosti, ki so neposredno povezane z njihovimi poslovnimi partnerji in potencialnimi novimi obiskovalci. Omenjene aktivnosti so pomembne za vsa podjetja, še posebej pa za mala in srednje velika.