Skip to main content

Posebno evropsko priznanje Mestni občini Koper

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Včeraj so v okviru skupščine malih- in srednje velikih podjetij (SME Assembly) v Luksemburgu podelili prestižne nagrade najboljšim projektom iz 31 držav. Slovenija je na podlagi izbora na nacionalni ravni prek Javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo kot nacionalnega predstavnika nominirala projekt Mestne občine Koper, ki ga je predlagala GZS Podjetniško trgovska zbornica. Priznanje za projekt sta prevzeli Jana Tolja iz Mestne občine Koper in mag. Vida Kožar, direktorica GZS Podjetniško trgovske zbornice.

Nagrade EEPA (European Enterprise Promotion Award)

Letos je bilo za nagrade EEPA prijavljenih izjemno veliko kakovostni projektov. Slovenija je v tej konkurenci uspela dobiti posebno priznanje za projekt povezovanja mikro podjetij v starem mestnem jedru Koper.  Gre za projekt sodelovanja Mestne občine Koper z lokalnimi trgovci ob prihodih potniških ladij v Koper. Ta projekt je dokaz odličnega sodelovanja lokalne oblasti z malim gospodarstvom in podpore razvoju malih podjetnikov. Ta projekt je aprila letos prejel tudi priznanje Pomladni veter. V prihodnje se bo širil tudi izven nacionalnih meja, za prenos dobre prakse in izkušenj iz projekta so namreč veliko zanimanje izkazale tudi druge države.

"Veseli, mi da je bil koprski projekt prepoznan kot dobra praksa. To je nedvomno dokaz, da tudi v Sloveniji spodbujamo mala- in srednje velika podjetja ter sodelovanje gospodarstva z lokalno skupnostjo. Prejemnikom priznanja iskreno čestitam,« je ob tej priložnosti dejala dr. Sabina Koleša, generalna direktorica Direktorata za podjetništvo, konkurenčnost in tehnologijo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter odposlanka MSP iz Slovenije.

Letošnjega izbora so se udeležili tudi predstavniki podjetja Rettro d. o. o. iz Škofje Loke, ki je bilo lani izbrano kot slovenski podjetniški obraz leta za vseevropsko brošuro z naslovom Secret of Success – Skrivnost uspeha za leto 2014-15.