Skip to main content

V sredo zvečer bodo znani najboljši tuji investitorji leta

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi letos podelila nagrade najboljšim tujim naložbenikom v Sloveniji (Invest Slovenia FDI Award), ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Na dogodku, ki bo v sredo, 18. novembra 2015, ob 20. uri v Stari mestni elektrarni v Ljubljani, bodo nagrade Invest Slovenia FDI Award podeljene najboljšim v naslednjih štirih kategorijah: zaposlovalec in investitor v regiji, uspešni poslovni rezultati ter razvojna naravnanost podjetja, dolgoročna prisotnost in trajnostna naravnanost podjetja ter logistični center (hub).

Strokovna komisija, ki je izbirala prejemnike nagrad Invest Slovenia FDI Award, je v ožji izbor vključila zgolj tista podjetja, ki imajo več kot 50 zaposlenih, poslujejo z dobičkom, imajo visoko bonitetno oceno ter dodano vrednost vsaj 35.000 EUR na zaposlenega in niso davčni neplačniki. Nagrade bosta podeljevala Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo in mag. Gorazd Mihelič, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija.

Lani so priznanja prejela podjetja Sumida Slovenija, d. o. o. v kategoriji uspešni poslovni rezultati; Hofer trgovina, d. o. o. v kategoriji veliko storitveno podjetje, pomemben zaposlovalec in investitor v regiji; Elrad International, d. o. o. v kategoriji reinvesticije in prejemnika sredstev iz naslova javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij javne agencije SPIRIT Slovenija ter Količevo Karton, d. o. o. v kategoriji dolgoročna prisotnost in trajnostna naravnanost investicije v Sloveniji.