Skip to main content

SPIRIT Slovenija skupaj s petimi podjetji na Kitajskem investicijskem forumu 2015 v Pragi

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

V Pragi je med 9. in 11. novembrom 2015 v okviru kontaktnega mehanizma 16+1, China-CEEC, potekal Kitajski investicijski forum (China Investment Forum (CIF)) 2015, na katerem je našo državo pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija zastopalo tudi pet slovenskih podjetij, ki so potencialnim investitorjem uspešno predstavili svoje investicijske projekte.

Investicijski forum je organizirala češko-kitajska zbornica za sodelovanje pod pokroviteljstvom češkega predsednika Miloša Zemana in češkega predsednika vlade Bohuslava Sobotke ter v sodelovanju s kitajskim centrom za gospodarsko sodelovanje (CEECC).

Na CIF 2015 je našo državo pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija zastopalo tudi pet slovenskih podjetij

Poslovni del foruma je bil namenjen vzpostavljanju kontaktov med udeleženimi podjetji. Kljub pokritim celotnim stroškom za udeležbo gospodarstvenikov, je bila s poslovno delegacijo prisotna le slaba polovica držav. Slovenijo je pod okriljem SPIRIT Slovenija zastopalo pet podjetij, in sicer Atelje-S d.o.o., HighPerformance, Valide d.o.o., SBA Skupina d.o.o. in DTK Murka d.o.o. ter Inštitut RS za šport. Podjetja so pripravila svoje investicijske projekte in v okviru CIF 2015 iskala potencialne investitorje zanje. Najvidnejša sta bila projekta vzpostavitve Zimskega centra za vzgojo in razvoj kitajskih zimskih športnikov v Sloveniji ter gradnja največjega »indoor« smučišča v kitajskem urbanem središču Ski Tower. Podjetje DTK Murka je predstavilo več različnih projektov s področja turizma, nepremičnin in posebnih produktov in storitev.

Več