Skip to main content

Na navtičnem sejmu METS v Amsterdamu tudi 14 slovenskih podjetij

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Na 28. sejmu navtične industrije in opreme METS (Marine Equipment Trade Show), ki bo med 17. in 19. novembrom 2015 potekal v Amsterdamu, bo pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija na skupnem razstavnem prostoru svoje izdelke in storitve predstavljalo 14 slovenskih podjetij. Sejem velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu, letos na njem pričakujejo več kot 22.000 obiskovalcev.

METS – Marine Equipment Trade Show je namenjen predstavitvi izdelkov in opreme s področja navtike. Sejem je predvsem profesionalne narave, saj na njem nastopijo skoraj vsi proizvajalci navtične opreme, obišče pa ga velika večina trgovcev z navtično opremo. To je edini sejem na svetu, ki je specializiran za navtično opremo in na katerem, za razliko od ostalih navtičnih sejmov, ni plovil. Prisotnost podjetij, ki se ukvarjajo z navtično opremo je na sejmu METS obvezna, če želi podjetje delovati v evropskem prostoru ali širše, saj je ta sejem nepogrešljiv cilj vseh dobaviteljev navtične opreme.

Produktne skupine izdelkov na sejmu so: materiali in oprema za gradnjo plovil, električne komponente in navigacijska oprema, svetila, notranja oprema plovil, pogonski agregati ter elementi in naprave in oprema za njihovo vzdrževanje, oprema za hlajenje in prezračevanje, zaščitna oprema, tekstil, izdelki iz platna in drugih materialov ter sorodna oprema, krmilni sistemi in hidravlika, oprema za marine in ostala navtična oprema. V letu 2014 se je na sejmu predstavilo 1358 razstavljavcev iz 48 držav, obiskalo pa ga je več kot 21.000 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.metstrade.com

Javna agencija SPIRIT Slovenija je marca letos objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Tako se bo na skupinski stojnici na 182 m2 razstavne površine predstavljalo 14 slovenskih podjetij, in sicer ASTEL d. o. o., CAP d. o. o., Elektro Štumpfl d. o. o., GS d. o. o., HOMEYACHT Milan Milostnik s. p., HOVERCRAFT d. o. o., IRM d. o. o., PODGORJE d. o. o. Šentjernej, SAITECH d. o. o., Sandiline d. o. o., SC Kompoziti d. o. o., TURK M&Z d. o. o., XLAB d.  o. o. in YACHTING 2000 Sebastjan Bržan s. p.

Več