Skip to main content

Uspešna predstavitev slovenskih podjetij in izdelkov pri predstavnikih večjih italijanskih trgovskih verig

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Včeraj je pod okriljem SPIRIT Slovenija v Ljubljani potekal Dan slovenskih dobaviteljev, na katerem se je 10 predstavnikom italijanskih trgovskih verig predstavilo 21 izbranih podjetij slovenske živilsko predelovalne industrije. Italijanska stran je po izvedenih predstavitvah posameznih podjetij izrazila velik interes za vključitev slovenskih izdelkov v svoj prodajni program.

Slovenska podjetja se predstavjlo italijanskim trgovcem 

Gre za izvedbo dogodka, ki je bil nastavljen junija letos, ko je minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan obiskal slovenski paviljon na EXPO 2015 v Milanu in se skupaj s predstavniki SPIRIT Slovenija  sestal z vodilnimi predstavniki najvidnejših italijanskih podjetij s področja živilsko predelovalne industrije.

SPIRIT Slovenija je na podlagi zbranega interesa slovenskih podjetij pripravil seznam slovenskih proizvajalcev z izdelki iz živilsko predelovalne industrije ter ostalih izdelkov široke potrošnje,  ki jih zanima prodaja izdelkov na italijanskem trgu v obeh trgovskih verigah. Iz seznama so predstavniki italijanskih partnerjev izbrali podjetja, ki bi bila potencialno zanimiva kot njihovi dobavitelji.

Udeležence dogodka je pozdravil mag. Matej Skočir, vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije in tujih neposrednih investicij na SPIRIT Slovenija, ki je poudaril, da agencija SPIRIT Slovenija kot ključna agencija na področju internacionalizacije slovenskih podjetij uspešno nadaljuje predstavitve različnih sektorjev v okviru tako imenovanih Dnevov dobaviteljev. »Po vrsti uspešno izvedenih predstavitev slovenske avtomobilske industrije nadaljujemo s predstavitvami slovenskega živilsko-predelovalnega sektorja. V začetku leta smo uspešno organizirali predstavitev izbranih podjetij v avstrijski trgovski verigi SPAR in septembra v prestižni nemški veleblagovnici KaDeWe. Namen teh predstavitev je poleg večje gospodarske in turistične prepoznavnosti Slovenije pomagati pri povečanju prepoznavnost slovenskih podjetij in izdelkov ter jim olajšati vstop na tuje trge.«

Dan slovenskih dobaviteljev, na katerem se je 10 predstavnikom italijanskih trgovskih verig predstavilo 21 izbranih podjetij slovenske živilsko predelovalne industrije.

Več