Skip to main content

Uspešna predstavitev slovenskih investicijskih projektov nemški poslovni javnosti

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Včeraj se je v Münchnu zaključil največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2015. Na njem se je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija na 88 kvadratnih metrih razstavnega prostora predstavilo tudi sedem tržno najbolj zanimivih slovenskih projektov, agencija je pripravila tudi izjemno odmeven promocijski dogodek turistične predstavitve Podravja, Slovenija pa se je predstavila tudi na forumu o investicijskih lokacijah jugovzhodne Evrope.

Med 5. in 7. oktobrom 2015 so se na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora v hali B2.410 skupaj predstavljali naslednji tržno najbolj zanimivi slovenski projekti, izbrani na podlagi javnega povabila, in sicer:

  • Gostinsko nočitveni objekt Park Lijak - center aktivnega oddiha,

  • Terme Benedikt,

  • Cona Ljubljana Sever (Zadobrova),

  • Medicinski center Glazija,

  • Tomos Sever,

  • Logistični center ob Letališču Jožeta Pučnika,

  • Investicijski projekt v turistično - poslovno območje Kamnik.

Slovenski razstavni prostor je bil izjemno dobro obiskan, ob robu sejemskega nastopa pa je SPIRIT Slovenija skupaj s predstavništvom Slovenske turistične organizacije in Mariborsko razvojno agencijo ter njenimi partnerji v Münchnu organizirala še promocijski dogodek predstavitve podravske regije kot lokacije za investicije in turistične destinacije. Potekal je v hotelu Bayerischer Hof, udeležilo se ga je več kot 120 izbranih gostov, ki so po predstavitvi lahko okusili tudi hrano in vina omenjene regije. V okviru sejemskih aktivnosti je potekal tudi forum o investicijskih lokacijah, kjer je na panelu Jugovzhodna Evropa: Slovenija, Hrvaška in Srbija slovenski investicijsko okolje in portfelj NLB predstavil Jovica Jakovac, direktor sektorja za upravljanje z naložbenimi nepremičninami iz NLB Skupine. Na seminarju, ki se ga je udeležilo več kot 40 udeležencev, so govorili o investicijskih priložnostih v tem delu Evrope, in ugotovili, da je Slovenija kljub majhnosti trga zaradi urejene infrastrukture in zakonodaje lahko primerna za določene nepremičninske projekte.

Več