Skip to main content

Pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu EXPO REAL 2015 tudi slovenski investicijski projekti

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi letos prisotna na največjem evropskem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2015 v Münchnu. Med 5. in 7. oktobrom 2015 bo na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj z nosilci izbranih projektov tujim investitorjem predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji. Vzporedno s predstavitvijo bo agencija pripravila tudi investicijski seminar in promocijski dogodek turistične predstavitve Podravja.

Investicijsko nepremičninski sejem EXPO REAL v Münchnu poteka že od leta 1998 ter velja za največji in najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije. Letos naj bi se na 64.000 kvadratnih metrih v šestih sejemskih halah predstavljalo več kot 1.600 razstavljavcev, v času sejma bo potekal bogat konferenčni program z več kot 400 uglednimi govorci, sejem pa v povprečju obišče več kot 36.000 obiskovalcev iz 68 držav in 1.000 predstavnikov medijev.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je konec junija objavila javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2015. Tako se bodo na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora v hali B2.410 skupaj predstavili naslednji tržno najbolj zanimivi slovenski projekti, in sicer:

  • Gostinsko nočitveni objekt Park Lijak - center aktivnega oddiha,

  • Terme Benedikt,

  • Cona Ljubljana Sever (Zadobrova),

  • Medicinski center Glazija,

  • Tomos Sever,

  • Logistični center ob Letališču Jožeta Pučnika,

  • Investicjski projekt v turistično - poslovno območje Kamnik.

Ob robu sejemskega nastopa bo SPIRIT Slovenija skupaj s predstavništvom Slovenske turistične organizacije in Mariborsko razvojno agencijo ter njenimi partnerji v Münchnu organiziral tudi promocijski dogodek predstavitve podravske regije kot investicijske lokacije in turistične destinacije, ki bo 6. oktobra 2015 v hotelu Bayerischer Hof. Ta dan pa se bo odvijal tudi forum o investicijskih lokacijah, kjer bo na panelu Jugovzhodna Evropa: Slovenija, Hrvaška in Srbija nastopil tudi predstavnik NLB – GREAM.

Sicer pa SPIRIT Slovenija pod svojo tržno znamko InvestSlovenia že vrsto let aktivno sodeluje na izbranih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini, saj na ta način izvaja aktivno promocijo slovenskega investicijskega okolja tudi preko predstavitev zanimivih investicijskih projektov na specializiranih sejmih v tujini.