Skip to main content

SPIRIT Slovenija pripravlja prvi start up vikend za učitelje, profesorje in vodstva šol v Sloveniji

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira prvi vikend podjetnosti za učitelje, profesorje in vodstva šol, ki bo potekal od 25. do 27. septembra 2015 v Ljubljani. Na njem bodo udeleženci pridobili lastno izkušnjo pri razvijanju njihove podjetniške ideje in njeni implementaciji na trg, s tem pa lažje spodbujali mlade pri razvoju ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti. Gre za prvi tovrstni dogodek v Sloveniji, ki je nastal po vzoru podobnih dogodkov iz tujine, kjer so programi usposabljanja učiteljev za dvig podjetnosti v izjemnem porastu. Zaradi velikega povpraševanja bosta predvidoma izvedena še dva start up vikenda, prvi med 22. in 24. oktobrom 2015 ter drugi med 5. in 7. novembrom 2015, prijave so v teku.

Namen tovrstnih dogodkov je učitelje, profesorje in vodstva šol s pomočjo osebne izkušnje ustrezno usposobiti za pomoč mladim pri razvijanju njihove podjetniške ideje in njeni implementaciji. Mladi imajo veliko dobrih idej, potrebujejo pa ustrezna znanja, informacije in prave veščine, kako te ideje s čim manj truda in čim hitreje uspešno lansirati na trg.

Na dogodkih bodo udeleženci razvijali podjetniško idejo in se ob tem veliko naučili o timskem delu, ustvarjalnosti in inovativnosti ter podjetništvu. Dogodki bodo potekali pod strokovnim vodstvom izkušenih domačih in tujih podjetniških mentorjev in z uporabo sodobnih orodij in pripomočkov za razvoj podjetne ideje. Po delavnici bodo udeleženci dobili potrdilo o profesionalnem strokovnem usposabljanju delavcev v vzgoji in izobraževanju, ki se vrednoti z ustreznim številom točk glede na časovno trajanje programa.

V Sloveniji je bilo organiziranih že precej start up vikendov, vendar pa je to prvi posebej za učitelje, profesorje in vodstva šol. Drugod po svetu je to precej pogost način izobraževanja učiteljev, še posebej v ZDA in Južni Ameriki, počasi pa se seli tudi v Evropo.

Prvi start up vikend za učitelje, profesorje in vodstva šol bo potekal od 25. do 27. septembra 2015 v prostorih NLB - Center inovativnega podjetništva v Ljubljani, prijave nanj so zaključene. Zaradi velikega povpraševanja sta bila razpisana še dva dodatna termina, in sicer 22. -  24. oktober 2015 ter  5. - 7. november 2015.

Udeležba je brezplačna, obvezne so prijave preko spletne strani www.podjetniski-portal.si.

Javna agencija SPIRIT Slovenija v okviru programa Spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti med mladimi izvaja vrsto aktivnosti na področju usposabljanja učiteljev in profesorjev.Omenjena usposabljanja so priprava učiteljev in profesorjev na izvedbo krožkov s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih šolah ter tednih podjetnosti, ki bodo potekali v okviru osmih konzorcijev osnovnih in srednjih šol.

Več informacij o start up vikendu za učitelje, profesorje in vodstva šol na spletni povezavi