Skip to main content

Skupni nastop na sejmu 100%Design korak naprej k večji prepoznavnosti slovenskega oblikovanja

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

»S skupno predstavitvijo slovenskih podjetij na sejmu 100 % Design želimo storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti slovenskega oblikovanja v tujini ter ga ustrezno pozicionirati na zemljevidu svetovnega oblikovanja.« To je na današnji novinarski konferenci poudaril Matej Feguš, direktor podjetja Donar, ki se bo pod okriljem SPIRIT Slovenija skupaj s še osmimi podjetji med 23. in 26. septembrom 2015 predstavljalo na prestižnem oblikovalskem sejmu v britanski prestolnici.

Sejem 100% Design je namenjen predstavitvi industrijskega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin. V letu 2014 se je na sejmu predstavilo 448 razstavljavcev iz 39 držav, obiskalo pa ga je več kot 28.000 obiskovalcev. V slovenskem paviljonu se bodo predstavili: Donar, d. o. o., Matej Rodela, s. p. – TOKTOK, Gonzaga – PRO, d. o. o., Gorenje, d. d., LJ Studio, d. o. o., Lutman Design Studio, d. o. o., Mizarstvo Bolčič, Loredana Matkovič s. p., Primus Designs, d. o. o. in Turk M&Z, d. o. o.

Kot je uvodoma pojasnil mag. Matej Skočir, vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije in tujih neposrednih investicij je SPIRIT Slovenija edina agencija v Sloveniji, ki izvaja skupinske sejemske nastope in za to tudi namenja znatna finančna sredstva. »S tem podjetjem omogočamo večjo prepoznavnost na samem sejmu ter jim znižujemo stroške predstavitve in nastopa na tujih trgih. Vsako leto na podlagi zbranega interesa podjetij pripravimo seznam skupinskih predstavitev na sejmih v tujini, ki jih bomo finančno podprli, pri čemer stremimo k heterogeni zastopanosti sektorjev, tako da so v naboru sejmi s področja avtomobilske, prehrambne, IT, lesarske, navtične industrije. Lani je bil izražen tudi interes za sejem 100% Design, letos skupni nastop tako organiziramo prvič, s ciljem Slovenijo predstaviti kot pomembno akterko na področju industrijskega oblikovanja. Trudimo se, da te nastope izkoristimo v kar največji možni meri, zato organiziramo tudi različne obsejemske dogodke. Tudi v okviru sejma 100 % Design bo organiziran VIP dogodek, pri katerem sodeluje tudi Veleposlaništvo v Londonu in predstavništvo Slovenske turistične organizacije v Londonu

Več