Skip to main content

Uspešni Dnevi EU – Japonska na EXPO Milano 2015

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija je med 9. in 10. julijem 2015 organizirala izhodno delegacijo slovenskih podjetij na Dneve EU - Japonska, ki so potekali v Milanu v okviru svetovne razstave EXPO 2015. V okviru dogodka je bila organizirana konferenca o možnostih poslovnega sodelovanja med EU in Japonsko, B2B sestanki med prijavljenimi podjetji, združenji, inštituti in organizacijami povezanimi z industrijo iz držav EU in Japonske. Udeleženih je bilo 216 podjetij iz različnih sektorjev iz 16 držav, največ iz prehrambne industrije, biotehnologije, kreativne industrije, turizma in drugih povezanih sektorjev.

Dogodek je bil namenjen predvsem krepitvi gospodarskega sodelovanja ter srečanjem in poslovnim pogovorom med evropskimi in japonskimi podjetji in institucijami, ki iščejo nove priložnosti, želijo najti nove potencialne partnerje in širiti svoje poslovanje v teh državah. Slovenska kakor tudi ostala podjetja so pred samim forumom v »on-line« katalogu prijavljenih podjetij izbrala podjetja s katerimi so želeli imeti sestanke, prav tako pa so tuja podjetja izbirala njih. Podjetja so dogodek ocenila kot koristen, saj so pridobila veliko dobrih poslovnih kontaktov, ki bodo osnova za nadaljnje dogovore.

Glavne teme dogodka so bile osredotočene na področje prehrambne industrije, biotehnologije, kreativne industrije in turizma,

Udeležbo slovenskih podjetij na dogodku je pripravila Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Generalnim direktoratom za notranji trg, industrijo in podjetništvo pri Evropski komisiji.