Skip to main content

EXPO Milano 2015: Na Dneve EU – Kitajska tudi 8 slovenskih podjetij

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Med 8. in 10. junijem 2015 bodo v Milanu v okviru svetovne razstave EXPO 2015 potekali Dnevi EU – Kitajska, ki se jih bodo pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija udeležili tudi predstavniki osmih slovenskih podjetij.

 V tem času bo potekala poslovna konferenca in B2B srečanja med udeleženci. Po besedah organizatorjev je na dogodek trenutno prijavljenih več kot 400 podjetij, grozdov, raziskovalnih centrov in institucij iz Evrope in Kitajske ter drugih držav, v enem dnevu naj bi se zvrstilo več kot 1500 poslovnih pogovorov med udeleženci.

Dogodek je namenjen krepitvi gospodarskega sodelovanja med državami Evropske unije in Kitajsko, srečanjem in poslovnim pogovorom med evropskimi in kitajskimi podjetji ter institucijami, ki iščejo nove priložnosti, želijo najti nove potencialne partnerje in širiti svoje poslovanje v teh državah. Prvi dan, 8. junija je predviden ogled EU in italijanskega paviljona na EXPO 2015, 9. junija v popoldanskem času bo poslovna konferenca in B2B srečanja med udeleženci iz Evrope in Kitajske.

 

Osrednje teme Dnevov EU in Kitajske se povezujejo z osrednjo temo svetovne razstave EXPO Milano 2015, ki  je hrana (”Feeding the Planet, Energy for Life” oz. “Hrana za planet, energija za življenje”), in sicer: kmetijstvo, živilsko predelovalni sektor, kreativna industrija, kulturna dediščina in lokalno tradicionalna hrana, okoljske politike ter vpliv kmetijstva na okolje, turizem, biotehnologija, genetika, genetski inženiring, mikro biotika, bio aktivni peptidi, probiotiki, molekule, funkcionalna mikrobiološka diverzifikacija in drugi sorodni sektorji.

 

Program dogodka: http://www.euexpo2015-china.talkb2b.net/

 

Udeležbo slovenskih podjetij na tem dogodku je SPIRIT Slovenija pripravil v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Generalnim direktoratom za notranji trg, industrijo in podjetništvo pri Evropski komisiji, Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Gospodarsko zbornico Slovenije.