Skip to main content

Slovenska podjetja na poslovnem srečanju Forum Agenti Mediterraneo v Neaplju

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Na razstavišču Mostra D' Oltremare v Neaplju se jutri prične Forum Agenti Mediterraneo 2015, ki je namenjen iskanju poslovnih partnerjev med ponudniki izdelkov ali storitev na eni ter zastopniki in agenti, ki pokrivajo italijanski trg na drugi strani. V okviru dvodnevnega poslovnega dogodka bodo potekali individualni sestanki med približno 70 sodelujočimi italijanskimi in tujimi podjetij s preko 3000 agenti in zastopniki iz celotne italijanske regije.

V okviru poslovnega dogodka bo na sejmišču organizirana tudi predstavitev slovenskega gospodarstva in vseh sodelujočih podjetij. Tokratnega dogodka v Neaplju se udeležuje pet slovenskih podjetij: IMP PUMPS, d. o.  o. (obtočne črpalke), ISKRA, d. d. PE Kondenzatorji, KONSTILL, d. o. o. (avtomobilska oprema), OBKOV, d. o. o.(plinske vzmeti) in TINA, d. o. o. (prehrambni izdelki).

Z dogodki, ki jih pod imenom FORUM AGENTI skupaj organizirajo različna italijanska združenja agentov in zastopnikov so slovenska podjetja zelo zadovoljna. Izkazala so se kot dobro izhodišče za vstop italijanskih in drugih tujih podjetij na področje celotne Italije in na trge drugih držav, na njih pa podjetja dobijo veliko število dobrih neposrednih kontaktov, ki lahko vodijo do konkretnih poslov. Slovenska podjetja se tovrstnih dogodkov udeležujejo že petič, v zadnjih dveh letih so bili podobni dogodki organizirani v Rimu, Neaplju ter dvakrat v Milanu, organizatorji pa že napovedujejo naslednja dva dogodka, in sicer junija v Veroni ter novembra v Milanu.

Udeležbo slovenskih podjetij na Forum Agenti Milano skupaj organizirajo Javna agencija SPIRIT Slovenija, Gospodarska zbornica Slovenije ter Veleposlaništvo RS v Rimu.

.