Skip to main content

Znani prejemniki Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2014

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja in partnerji, med katerimi je tudi Javna agencija SPIRIT Slovenija, sta danes zvečer razglasila prejemnike Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2014.

V kategoriji podjetja so nagrado HORUS 2014 prejeli: mikro-majhna podjetja: Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o., srednje velika podjetja: DOSOR, dom starejših občanov d.o.o., velika podjetja: Lidl d.o.o. kd. ter socialna podjetja: Razvojna zadruga Etri, ekologija, ergonomija in ekonomija, z.o.o., so.p. Nagrado HORUS 2014 v kategoriji zavodi je prejela Bolnišnica Sežana. V okviru nagrade HORUS so bila na prireditvi podeljena tudi posebna priznanja. Posebno priznanje in nagrado za Podjetnika s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu je prejel Gábor Ropos – Madžarska. Posebno priznanje novinarju je bilo podeljeno Jani Vidic, Nataši Zanuttini in Jerneji Jevševar (Ekipa Vala 202) ter Editi Cetinski Malnar (RTV Slovenija). Splošno posebno priznanje pa je prejela dr. Darja Piciga.

Zbrane je na slavnostni podelitvi uvodoma pozdravil Tadej Slapnik, državni sekretar v kabinetu predsednika Vlade RS, ki je pristojen za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud ter socialno podjetništvo. »Zastareli sistemi se spreminjajo, nastajajo novi. V tem prehodnem obdobju je zato marsikateremu težko slediti spremembam,  saj te niso enostavne. Ko nastaja nekaj novega, je vedno potreben čas, da se novost uveljavi. V Sloveniji smo pred nekaj leti začeli z aktivnostmi spodbujanja razvoja socialnega podjetništva in danes smo lahko ponosni, da je Slovenija na tem področju storila že veliko. Zlasti me veseli, da je kategorija socialno podjetništvo letos prvič umeščena med kategorije Slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus,« je poudaril Tadej Slapnik.

Več