Skip to main content

SPIRIT Slovenija vabi na okroglo mizo “Kako povečati poslovanje z Azerbajdžanom”

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s častnim konzulatom Slovenije v Azerbajdžanu ter Društvom prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana organizira okroglo mizo “Kako povečati poslovanje z Azerbajdžanom”, na kateri bo predstavljen pomen podporne mreže za slovenska podjetja v Azerbajdžanu. Dogodek bo v četrtek, 27. novembra 2014, ob 13. uri v veliki sejni sobi Generalnega sekretariata Vlade RS na Gregorčičevi 27 v Ljubljani. Po dogodku bodo potekala individualna srečanja z Elnurjem Allahverdiyevim, častnim konzulom Republike Slovenije v Republiki Azerbajdžan.

 

SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja, ki jih zanima udeležba na okrogli mizi, da svoj interes za udeležbo na okrogli mizi in individualnih srečanjih z Elnurjem Allahverdiyevim, častnim konzulom Republike Slovenije v Republiki Azerbajdžan potrdijo z elektronsko prijavnico na spletni strani www.izvoznookno.si, najkasneje do 26. novembra 2014. Pogovori bodo organizirani po vrstnem redu prijave.

Program okrogle mize:

13.00 – 14.30

Okrogla miza: "Kako povečati poslovanje z Azerbajdžanom"  na Generalnem sekretariatu Vlade RS, velika okrogla dvorana, Gregorčičeva 27, Ljubljana, http://www.gsv.gov.si/en/

MC: ga. Tanja Drobnič, SPIRIT Slovenija

Otvoritveni pozdrav: Tanja Drobnič, za SPIRIT Slovenija

Nagovor: g. Mitja Bervar, predsednik DS

Nagovor: dr. Milan Jazbec, veleposlanik v Ankari, pristojen tudi za Azerbajdžan

Nagovor: g. Elnur Allahverdiyev, ČK RS v AZ

Nagovor: g. Ivan Bašin, predsednik društva prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana

Promocijski video AzPromo

Predstavitev programa dela ČK RS v AZ: g. Elnur Allahverdiyev, ČK RS v AZ

Predstavitev postopka ustanavljanja podjetja in poslovnega kluba v Azerbajdžanu: g. Anar Karimov, Ekvita

14.30 – 16.00

Individualni razgovori po urniku:

Častni konzul RS v Azerbajdžanu Elnur Allahverdijev,

Natig Madatov, AzPromo,

Anar Karimov, partner pri Ekvita,

Urška Cehner, svetovalka častnega konzula RS v AZ

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija je skupaj s partnersko agencijo AZPROMO sredi januarja 2013 v azerbajdžanski prestolnici Baku organizirala slovensko-azerbajdžanski poslovni forum, in oktobra istega leta še enega. Obeh se je udeležilo več kot 200 azerbajdžanskih in slovenskih podjetij ter predstavnikov znanstvenih in raziskovalnih institucij. S  svojim razstavnim prostorom pa je bila agencija prisotna tudi na 19. Mednarodnem sejmu gradbeništva BakuBuild 2013.

V času priprav in izvedbe gospodarskih delegacij ter poslovnih srečanj z azerbajdžanskimi podjetji v Bakuju januarja in oktobra 2013 so slovenska podjetja s področja gradbeništva, projektiranja, energetike, navtike, promocije in turizma prepoznala pomen povezanega vstopanja na perspektivni trg Azerbajdžana.

Skupina slovenskih podjetij s področja projektiranja (SBA – Slovene Business Alliance) je začela oblikovati skupino ter razvijati spletno stran za večjo prepoznavnost podjetij v skupini. Skupini so se pridružila še podjetja iz energetike, gradbeništva, navtike in turizma ter družbene odgovornosti zaradi kompatibilnosti pri celoviti izvedbi bodočih poslov doma in v Azerbajdžanu. V povezani skupini je trenutno več kot 40 podjetij in je odprtega tipa, zato se podjetja vanjo lahko vključijo kadarkoli, vendar ob predpostavki, da je to skladno z njihovim poslovnim interesom ter možnostmi vstopanja v prihodnje poslovne konzorcije za izvedbo večjih poslov tako v Azerbajdžanu kot tudi v Sloveniji.

Slovenska podjetja se zavedajo, da se do poslov v Azerbajdžanu ne da priti na daljavo, zato je treba imeti svoje predstavništvo v Azerbajdžanu. Tako je eden od pomembnejših ciljev podjetij v skupini ustanovitev pravnega subjekta (podjetja) v Bakuju, ki bo lahko v prihodnje imel funkcijo slovenskega poslovnega kluba in bo podjetjem omogočal izvedbo sestankov in srečanj z azerbajdžanskimi podjetji.

Ob izkazanem interesu slovenskih podjetij bo Javna agencija SPIRIT Slovenija prihodnje leto organizirala izhodno gospodarsko delegacijo v Azerbajdžan ter skupaj z azerbajdžansko agencijo AZPROMO tudi poslovna srečanja med slovenskimi in azerbajdžanskimi podjetji, in sicer ob uradni otvoritvi slovensko – azerbajdžanskega poslovnega kluba februarja oziroma marca 2015 pod pokroviteljstvom častnega konzula Republike Slovenije v Republiki Azerbajdžan Elnurja Allahverdiyeva.