Skip to main content

Uspešno izveden dogodek SEE MEET Pomurje 2014

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

V Radencih se je 11. in 12. novembra 2014 odvijal dogodek SEE MEET Pomurje 2014 (SouthEastEurope Business Networking), ki sta ga skupaj organizirala RRA Mura in Javna agencija SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Dogodka se je udeležilo 117 predstavnikov podjetij iz Slovenije, Italije, Srbije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Češke, Nemčije, Luksemburga in Turčije, ki so v dveh dneh opravili 1.326 vnaprej dogovorjenih poslovnih sestankov.

 

SEE MEET Pomurje 2014 je bil namenjen vsem podjetjem, ki iščejo nove poslovne priložnosti v jugovzhodni Evropi in na mednarodni ravni. Gre za mednarodno poslovno konferenco na osnovi koncepta Futurallia, ki ponuja edinstveno platformo za mala in srednja podjetja iz vseh poslovnih sektorjev za rast njihovega poslovanja na nacionalnih in mednarodnih trgih ter pridobivanje novih kontaktov in povezav preko individualnih vnaprej pripravljenih sestankov in preko neformalnega mreženja v času foruma.

Dogodek je bil namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz različnih  sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge ali iščejo nove poslovne partnerje tako v Sloveniji kot v Jugovzhodni Evropi. Bistveni cilj dogodka je bil udeležencem ponuditi profesionalno podporo pri ustvarjanju novih kontaktov, s katerimi se lahko po dogodku dogovarjajo za konkretna poslovna sodelovanja, obenem pa pozicionirati Pomurje in Slovenijo kot stičišče za poslovanje z jugovzhodno Evropo.

V Radencih se je 11. in 12. novembra 2014 odvijal dogodek SEE MEET Pomurje 2014 (SouthEastEurope Business Networking), ki sta ga skupaj organizirala RRA Mura in Javna agencija SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

V dveh dneh je bilo skupaj opravljenih 1.326 vnaprej dogovorjenih sestankov, v povprečju se je vsak udeleženec udeležil 11 sestankov. Večina od 104 prijavljenih podjetij je imela do 50 zaposlenih, 20 podjetij več kot 100 zaposlenih in 9 podjetij več kot 500 zaposlenih. Dogodka se je udeležilo tudi 14 delegacij iz različnih dežel, ki so imele na dogodku tudi svojo razstavne prostore.

Zanimiva predavanja: Branko Žunec (BMC International) med predavanjem predstavite se kot diamant

Javna agencija SPIRIT Slovenija tudi v letu 2014 nadaljuje z uspešno organizacijo gospodarskih delegacij v tujino, v okviru katerih imajo slovenska podjetja možnost udeležbe na gospodarskih forumih FUTURALLIA. Lani je uspešno izvedla delegacijo z osmimi slovenskimi podjetji na Irsko, v mesto Cork med 10. in 12. aprilom 2013 (CORKMEET 2013), delegacijo s 15 slovenskimi podjetji v Turčijo med 5. in 7. junijem 2013 (FUTURALLIA 2013) in z 12 podjetji v Mehiko med 29. oktobrom in 3. novembrom 2013, v mesto Guadalajara (AMERICANALLIA 2013). Letos med 26. in 28. februarjem 2014 pa je uspešno izvedla delegacijo s petimi podjetji v afriško državo Burkina Faso (AFRICALLIA 2014) ter med 4. in 7. junijem 2014 gospodarsko delegacijo 18 slovenskih podjetij v Francijo (FUTURALLIA RHONE - ALPES 2014). Koncept poslovnih srečanj FUTURALLIA temelji na vnaprej dogovorjenih sestankih med udeleženci, kar jim omogoča temeljito pripravo na pogovor s posameznim podjetjem, ter največji možen izkoristek  časa, saj se v kratkem času srečajo z veliko več podjetji, kot sicer.