Skip to main content

Predstavitev slovenskega poslovnega okolja na World Business Forumu 2014 v Milanu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

V Milanu je 28. in 29. oktobra potekala mednarodna poslovna konferenca World Business Forum Milano 2014 (WOBI), v okviru katere je bilo s strani predstavnikov SPIRIT Slovenija predstavljeno poslovno okolje in perspektivni sektorji Slovenije.

Letošnji WOBI je privabil več kot 2000 udeležencev, predvsem vodstvene kadre iz  velikih/srednje velikih mednarodnih korporacij iz Italije in deloma iz nemško govorečih držav. Na konferenci so svetovno priznani strokovnjaki in direktorji svetovnih korporacij predstavili najnovejša znanja in odkritja na širšem ekonomske področju.

Mag. Simona Novak iz javne agencije SPIRIT Slovenija je prvi dan v okviru konference predstavila  poslovno okolje in perspektivne sektorje Slovenije 35 povabljenim mednarodnim podjetjem iz prioritetnih sektorjev. Goste je uvodoma pozdravil g. Gregor Šuc, vodja generalnega konzulata RS v Milanu. Predstavnikom podjetij je bila predstavljena tudi tradicionalna slovenska sladica - potica, ki je bila tudi servirana kot sladica.

Sicer pa so prvi dan znanje in izkušnje s podjetji delili Steve Wozniak (Apple), Oscar di Montigny (CEO, Banca Mediolanum), Mohanbir Sawhney (imenovan za enega 25 najvplivnejših oseb v e-poslu s strani Bloomberg Businessweek), Jesus Vega (delal za Inditex, Hewlett Packard), Steven B Johnson (izbran kot eden izmed »10 TOP ten Brains of the digital future« s strani Prospect Magazin), Eusebio Gualino (CEO, Gessi) in  Chris Gardner, drugi dan pa Felix Baumgartner (v letu 2012 glavni člen Red Bull-ovega projekta: Stratos projekt-skok prostega pada iz vesolja), Sandy Carter (IBM, direktorica socialnih medijev), Marcus Buckingham (raziskovalec, pisatelj; delal z najpomembnejšimi svetovnimi podjetij: Facebook, Toyota, Coca Cola, Microsoft, Disney, John Deer in drugimi), Jaques Attali (svetovalec francoskega predsednika Mitterrana v obdobju 1981-1991; ustanovitelj in prvi predsednik EBRD), Simon Sinek (deluje na področju vzorcev človeškega obnašanja; delal z Microsoft, Dell, Intel, Chanel, Člani kongresa ZDA, itd), Oscar Farinetti (direktor Eataly) in Oliver Stone (filmska industrija).

Mag. Simona Novak iz javne agencije SPIRIT Slovenija je prvi dan v okviru konference predstavila  poslovno okolje in perspektivne sektorje Slovenije 35 povabljenim mednarodnim podjetjem iz prioritetnih sektorjev.