Skip to main content

V torek zvečer bodo znani najboljši tuji investitorji leta

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo letos že devetič po vrsti podelila priznanja najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji. Na dogodku, ki bo v torek, 28. oktobra 2014, ob 20. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani, bodo priznanja Invest Slovenia FDI Award podeljena najboljšim v naslednjih štirih kategorijah: uspešni poslovni rezultati; veliko storitveno podjetje, zaposlovalec in investitor v regiji; »reinvesticija« in prejemnik sredstev iz naslova javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij ter dolgoročna prisotnost in trajnostna naravnanost investicije.

Strokovna komisija, ki je izbirala prejemnike nagrad Invest Slovenia FDI Award, je v ožji izbor vključila zgolj tista podjetja, ki imajo več kot 50 zaposlenih, poslujejo z dobičkom, imajo visoko bonitetno oceno ter dodano vrednost vsaj 35.000 EUR na zaposlenega in niso davčni neplačniki. V izbor so bila dodana tudi podjetja, ki so prejela finančne spodbude iz naslova Javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij v letu 2011, 2012 in 2013, ki ga je izvajala javna agencija SPIRIT Slovenija.

Lani so priznanja prejela podjetja Åkers valji Ravne, d. o. o. v kategoriji uspešni poslovni rezultati, Si.mobil d. d. v kategoriji veliko storitveno podjetje, Cecomp, d. o. o. v kategoriji nove začetne investicije inprejemnik sredstev iz naslova javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij, posebno priznanje za dolgoletno prisotnost pa je prejelo podjetje Lek, d. d.