Skip to main content

Še nekaj dni do mednarodne razvojne konference FDI Summit Slovenia 2014

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Še nekaj dni nas loči do FDI Summit Slovenia 2014, mednarodne razvojne konference, ki bo osvetlila aktualno stanje v slovenskem gospodarstvu in definirala ključne ukrepe za dokončen izhod iz krize in trajnostno rast v naslednjem obdobju. Dogodek podpira tudi Javna agencija SPIRIT Slovenija.

Letošnji slogan konference je »Smer naprej!« Kriteriji-Strategija-Implementacija-Kredibilnost-Rast.

Ob stabiliziranju javnih financ in nujni prilagoditvi delovanja javnega sektorja je bistveno vprašanje razvoja povezano s pridobitvijo ustreznih sredstev za investicije. V tem kontekstu bo glavna pozornost namenjena vlogi tujih investitorjev pri dvigu konkurenčnosti slovenskega gospodarstva in dvigu kakovosti korporativnega upravljanja. Konferenca nikakor ne želi biti še eno dodatno nekritično »trobilo« glede poudarjanja nujnosti privatizacije, bistvenega pomena je namreč definiranje osnovne strategije razvoja, strateških projektov, v okviru katerih je potrebno na podlagi jasnih kriterijev definirati vlogo in obseg tujega kapitala.

Na konferenci bo sodelovalo prek 20 uglednih govorcev, med njimi bodo številni predsedniki uprav uglednih domačih in tujih podjetij v Sloveniji, potencialni investitorji, tudi najpomembnejši politični odločevali: Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije, Dušan Mramor, minister za finance in mnogi drugi.

Program in platforma konferenca sta obširno predstavljena na www.fdi.si.