Skip to main content

9 slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenije v Bosni in Hercegovini na sejmu ZEPS

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na 21. Mednarodnem sejmu ZEPS, ki se je danes pričel v Zenici v Bosni in Hercegovini. Na 132 m2 skupnega razstavnega prostora v hali A bo svoje izdelke in storitve predstavljalo 9 slovenskih razstavljavcev.

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na 21. Mednarodnem sejmu ZEPS, ki se je danes pričel v Zenici v Bosni in Hercegovini. Na 132 m2 skupnega razstavnega prostora v hali A bo svoje izdelke in storitve predstavljalo 9 slovenskih razstavljavcev.

Letošnji sejem ZEPS bo potekal od 30. septembra do 4. oktobra 2014 in je namenjen predstavitvi izdelkov, tehnologij in storitev s področja: kovinske industrije, strojegradnje, gradbeništva, rudarstva, lesne industrije, informatike, farmacije, medicinske opreme, grafike, tiskarske industrije, tekstila, usnja, obutve, športa in rekreacije. Gre za največji poslovno sejemski dogodek v Bosni in Hercegovini, na katerem se je lani predstavilo 386 razstavljavcev iz 26 držav, obiskalo pa ga je več kot 35.000 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.zeps.com.

SPIRIT Slovenija je konec lanskega leta objavil javno povabilo podjetjem za nastop na omenjenem sejmu. Na 132 m2 skupnega razstavnega prostora v hali A pod okriljem SPIRIT Slovenija in OZS svoje izdelke in storitve predstavlja 9 razstavljavcev, in sicer IMP Tehnologija vode, d. o. o., CVS Mobile, d. o. o., DEA – Sežana Milan Škapin, d. o. o., ERDU, d. o. o., PETRE, d. o. o., PLAN-NET Solar, d. o. o., Sistemska tehnika, d. o. o. – Laboratoriji, SKIRO Inženiring, d. o. o. in VIBTEH, d. o. o.

Mednarodni sejem ZEPS v Zenici je za slovenska podjetja zanimiv, ker je največji sejem v Bosni in Hercegovini s področja obrti in podjetništva in zaradi dobrega poslovnega obiska,” poudarja Edina Zejnić iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Skupinski nastopi so po njenem mnenju cenovno bolj ugodni za podjetja, kot če bi na sejmih nastopali individualno. Poleg tega se, kot pravi, na skupinskih predstavitvah predstavniki slovenskih podjetij tudi spoznajo in družijo med seboj ter spletejo poslovne vezi. “Od letošnjega skupinskega nastopa na Mednarodnem sejmu ZEPS si obetamo uspešno predstavitev slovenskih podjetij in njihovih izdelkov ter storitev in nove poslovne kontakte.”

Skupinski nastop slovenskih podjetij na sejmu v tujini je smiseln, ker je Slovenija predstavljena pod »eno streho« in jo je lažje najti na samem sejmu,” pravi Mateja Gojzdnik iz podjetja PETRE, d. o. o. »Ker se omenjenega sejma doslej še nismo udeležili, naša pričakovanja niso velika, saj se je potrebno v raziskavo trga bolj poglobiti. Za začetek bi radi dobili nekaj novih kontaktov in mogoče posrednika za trženje na območju Bosne, pa tudi kakšno potencialno stranko, ki nam bo v prihodnje služila kot referenca,« dodaja.


Tudi Urh Hudoklin iz podjetja VIBTEH, d. o. o. skupinske sejemske nastope vidi kot organizacijsko kot tudi finančno optimalno rešitev za podjetje. Sami na sejmu nastopajo prvič in ker so novo podjetje s popolnoma novim produktom, od nastopa pričakujejo predvsem pridobitev kontaktov potencialnih kupcev.

Meta Pikalo iz podjetja Sistemska tehnika, d. o. o. – Laboratoriji:Naše podjetje je bil prvi akreditiran laboratorij za dolžino v Sloveniji in državah bivše Jugoslavije, kjer so naše kakovostne storitve dobro poznane in cenjene. Z leti se je na trgu pojavila konkurenca, povečal se je tudi obseg naših storitev, zato se predstavljamo tudi na sejmih. Na tak način ohranjamo stike z obstoječimi partnerji in navezujemo stike z novimi potencialnimi odjemalci. V letošnjem letu smo se že udeležili nekaterih sejmov kot so BIAM, Sejem tehnike v Beogradu, FORUM IRT, prvič pa se udeležujemo sejma v Zenici, tudi zato, ker imamo v Bosni in Hercegovini veliko poslovnih partnerjev.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pred kratkim zaključila z zbiranjem predlogov podjetij za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2015. Izražen interes bo podlaga za pripravo programa agencije za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v naslednjem letu.