Skip to main content

12 slovenskih podjetij skupaj s SPIRIT Slovenija na »China Investment Forum« (CIF 2014) v Prago

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Predstavniki 12 slovenskih podjetij se bodo pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Pragi udeležili dogodka »China Investment Forum« (CIF 2014), ki bo 28. in 29. avgusta 2014 potekal v Pragi vzporedno s srečanjem regijskih voditeljev Srednje in Vzhodne Evrope. V okviru dvodnevnega investicijskega foruma, kjer je napovedanih okoli 1500 udeležencev, bodo potekali tudi individualni pogovori med udeleženimi gospodarstveniki s Kitajske in gospodarstveniki iz držav Srednje in Vzhodne Evrope.

Dogodka, ki ga skupaj organizirajo češko Ministrstvo za zunanje zadeve, Sekretariat za sodelovanje med Kitajsko in CEE državami ter Češko-kitajska zbornica za sodelovanje, se bo udeležilo 15 guvernerjev kitajskih provinc, visoki predstavniki kitajskih ministrstev ter delegacija kitajskih investitorjev. Organizatorji pričakujejo okoli 1500 udeležencev, od tega predstavniki okoli 500 institucij in podjetij iz 15 kitajskih provinc in skoraj 800 udeležencev iz Češke ter 190 iz držav Srednje in Vzhodne Evrope.

Glavna tema letošnjega investicijskega foruma je regionalno sodelovanje kot gonilo sodelovanja med Kitajsko in državami Srednje in Vzhodne Evrope ter možnosti, ki izhajajo iz tega. Oba dneva bodo potekali tudi individualni pogovori med udeleženimi gospodarstveniki s Kitajske in gospodarstveniki iz držav Srednje in Vzhodne Evrope. Slovenska podjetja se bodo lahko udeležila različnih panelov, ki bodo namenjeni različnim sektorjem (turizem, investicije, finančni sektor, promet in letalstvo, industrija, inženiring, energetika, infrastruktura, IKT in telekomunikacije, zdravstvo, znanost, raziskave in nove tehnologije) ter številnih drugih formalnih in neformalnih srečanj.

Seznam vseh udeleženih podjetij je na voljo na naslednji spletni strani: http://czechchina.com/cif/?page_id=2788&lang=en

Srečanja regijskih voditeljev se bo udeležila tudi uradna delegacija iz Slovenije, ki jo bo vodil državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor mag. Bojan Babič, ki bo kot panelist nastopil tudi na panelu Razvoj zahodne Kitajske in njeno sodelovanje z državami Srednje in Vzhodne Evrope.