Skip to main content

Oktobra letos gospodarska delegacija pod okriljem Evropske komisije v Chengdu na Kitajskem (EU Missions for Growth)

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Generalni direktor direktorata za podjetništvo in industrijo pri Evropski komisiji Daniel Calleja Crespo bo med 21. in 23. oktobrom 2014 v okviru tako imenovane "Misije za rast" (Mission for Growth) z gospodarsko delegacijo obiskal Chengdu na Kitajskem. Javna agencija SPIRIT Slovenija obvešča slovenska podjetja, predvsem tista, ki delujejo na področju okolju prijaznih tehnologij, naj izkoristijo odlično priložnost in se udeležijo gospodarske delegacije, ki bo spremljala visokega predstavnika Evropske komisije na njegovi misiji na Kitajskem. Podjetja se na delegacijo lahko prijavijo vse do ponedeljka, 15. septembra 2014.

 

Gospodarska delegacija bo nadaljevanje uspešno izvedene misije na Kitajsko v okviru tako imenovane "Zelene misije za rast", ki sta jo julija 2013 vodila evropski komisar za okolje Janez Potočnik skupaj s podpredsednikom Evropske komisije, Antoniem Tajanijem, ki je pristojen za industrijo in podjetništvo. Gospodarska delegacija na Kitajsko ima tri glavne cilje, in sicer spodbuditi poslovno sodelovanje med Evropsko unijo in Kitajsko, ponuditi podporo evropskim malim in srednje velikim podjetjem za vzpostavitev delovanja na Kitajskem ter spodbujanje trajnostne in vključujoče rasti ter poslovnih priložnosti na obeh straneh. Namen obiska je tudi utrditi močne politične vezi med Evropsko unijo in Kitajsko ter okrepiti medsebojno sodelovanje na strateških področjih.

Člani misije se bodo sestali z najvišjimi političnimi predstavniki, ključnimi industrijskimi akterji in lokalnimi podjetniki ter se udeležili 9. Poslovno-tehnološkega sejma EU-China Business and Technology Cooperation Fair, ki velja za osrednji dogodek na tem delu Kitajske za spodbujanje investicij, poslovnega in tehnološkega sodelovanja med evropskimi in kitajskimi podjetji. Dogodek, ki ga organizira EU Project Innovation Centre (EUPIC), član mreže Enterprise Europe Network, je v teh letih uspel privabiti več kot 3255 kitajskih in 1572 evropskih podjetij , ki so imela preko 10.000 bilateralnih pogovorov. Misija tako predstavlja konkretno priložnost za sklepanje poslov, saj bodo za udeležena podjetja v okviru tega dogodka organizirana individualna B2B srečanja s kitajskimi podjetji.

Glede na osrednjo temo misije je v gospodarski delegaciji še prav posebej zaželena udeležba podjetij, ki delujejo na področjih, kot so:

  • okoljevarstvene tehnologije,
  • obnovljivi viri energije,
  • biofarmacija in biotehnologija,
  • sodobno kmetijstvo (organska pridelava hrane, kakovost hrane, R&D v kmetijski znanosti in tehnologiji),
  • letalstvo,
  • IKT.

Podjetja, ki bi želela sodelovati v tej gospodarski delegaciji, Evropska komisija vljudno vabi, naj se prijavijo na naslednji povezavi

Podjetja bodo imela možnost B2B pogovorov s kitajskimi podjetji na EU-China Business and Technology Cooperation Fair, za kar je potrebna prijava na naslednji povezavi.

Rok za prijavo interesa: ponedeljek, 15. september 2014 (za udeležbo v delegaciji) in četrtek, 16. oktober 2014 (za individualne pogovore).

Stroške potovanja in namestitve krijejo podjetja sama, Evropska komisija bo uredila skupinske rezervacije v hotelih ter omogočila lokalni prevoz na Kitajskem.

Več informacij, program delegacije in prijava:

http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/mission-growth/missions-for-growth/daniel-calleja/asia/china/index_en.htm