Skip to main content

Slovenski investicijski projekti na investicijsko-nepremičninskem sejmu EIRE v Milanu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo med 24. in 26. junijem 2014 skupaj s petimi slovenskimi podjetji prisotna na osrednji nepremičninski prireditvi na področju Sredozemlja – sejmu EIRE 2014 v Milanu. Predstavljali bodo zanimive slovenske investicijske projekte, izbrane na podlagi javnega povabila, na posebnem dogodku pa bodo izpostavljeni turistični projekti Slovenije.

Sredi maja je SPIRIT Slovenija objavil Javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev v Milanu. Na skupnem razstavnem prostoru velikosti 52 m2 na milanskem sejmu se bo tako poleg SPIRIT Slovenija predstavilo še pet konkretnih investicijskih projektov, ki so bili izbrani na podlagi tega povabila, in sicer:

−       Hoteli Metropol Resort na Obali,

−       Grand Slam hotel Rogaška,

−       Tomos Sever,

−       Stanovanjsko - poslovni projekt Kozolci – Kranj,

−       Slovenski park turizma.

Načrtovan sejemski nastop bo dopolnjen s stranskimi promocijskimi aktivnostmi, med drugim tudi z dogodkom, ki bo namenjen predstavitvi slovenskega in investicijskega okolja ter so-razstavljenih investicijskih projektov. Usmeritev letošnjega dogodka bodo investicijski projekti v turizem in bo organiziran v sredo, 25.6.2014 v konferenčni dvorani (Tourism for Italy area) pred izbranim občinstvom potencialnih tujih investitorjev, s čimer bo dosežena večja prepoznavnost in obiskanost. Sledil bo sprejem na slovenskem razstavnem prostoru.

Nepremičninski sejem EIRE je edinstven na italijanskem trgu, v desetih letih se je razvil v osrednjo nepremičninsko sejemsko prireditev na področju Sredozemlja. Obiskovalcem in razstavljavcem ponuja pester konferenčni program, ki obravnava aktualne teme s področja nepremičninskega trga, predstavljajo se perspektivni nepremičninski trgi in projekti, trenutna problematika, analize in napovedi razvoja sektorja. V letu 2013 se je na 35.000 kvadratnih metrih predstavilo 350 razstavljavcev iz 49-ih držav, sejem pa je obiskalo 20.000 udeležencev, letos  pa se bo na 25.000 kvadratnih metrih predstavljalo 450 razstavljavcev iz 40-ih držav, pričakujejo pa več kot 10.000 udeležencev.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je na sejmu EIRE letos aktivno prisotna že šestič, s predstavitvijo tržno zanimivih investicijskih projektov pa sledi strategiji izvajanja uspešne promocije Slovenije kot lokacije za tuje neposredne investicije. Agencija bo v kratkem objavila tudi javno povabilo slovenskim podjetjem za skupno predstavitev na 18. nepremičninskem sejmu EXPO REAL, ki bo v Münchnu potekal med 6. in 8. oktobrom 2014.