Skip to main content

Gospodarska delegacija pod okriljem Evropske komisije v Izrael (EU Missions for Growth)

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Generalni direktor direktorata za podjetništvo in industrijo pri Evropski komisiji Daniel Calleja Crespo bo med 24. in 26. junijem 2014 v okviru tako imenovane "Misije za rast" (Mission for Growth) z gospodarsko delegacijo obiskal Izrael z namenom spodbujanja partnerstev med podjetji iz Evropske unije in Izraela. Javna agencija SPIRIT Slovenija obvešča slovenska podjetja, predvsem tista, ki delujejo na področju visoko tehnoloških industrij, napredne proizvodnje, varnostnih tehnologij in turizma, naj izkoristijo odlično priložnost in se udeležijo gospodarske delegacije, ki bo spremljala visokega predstavnika Evropske komisije na njegovi misiji v Izraelu. Podjetja se na delegacijo lahko prijavijo vse do petka, 6. junija 2014.

Izrael velja za enega najbolj konkurenčnih gospodarstev na svetu, ki se odlikuje po vrhunskih inovativnih podjetjih ter prisotnosti nekaterih najboljših svetovnih raziskovalnih institucij. Med Izraelom in Evropsko unijo po zagotovilih Evropske komisije obstaja interes za okrepitev medsebojnega poslovnega sodelovanja ter iskanje skupnih načinov za povečanje trajnostne rasti in ustvarjanja delovnih mest.

Gospodarska delegacija bo nadaljevanje uspešno izvedene misije v Izrael oktobra 2013, ki jo je vodil Antonio Tajani, podpredsednik Evropske komisije, pristojen za industrijo in podjetništvo, in predstavlja konkretno priložnost za sklepanje poslov. V času obiska bodo za podjetja organizirana individualna B2B srečanja z izraelskimi podjetji, podjetja se bodo lahko udeležila političnih srečanj visokih predstavnikov s predstavniki tamkajšnjih ministrstev (za gospodarstvo, za raziskave in prostor, za turizem), organizirani pa bodo tudi obiski izraelskih podjetij.

Gospodarska delegacija v Izrael ima tri glavne cilje, in sicer je njen namen promocija inovacij in trajnostnega razvoja na obeh straneh, podpora evropskim malim in srednje velikim podjetjem za vzpostavitev poslovanja v Izraelu ter promocija različnih sektorjev Evropske unije ter poslovnih priložnosti na obeh straneh s predstavitvijo na poslovnih dogodkih.

Podjetja, ki bi želela sodelovati v tej gospodarski delegaciji, Evropska komisija vljudno vabi, naj se prijavijo na naslednji povezavi

Podjetja bodo imela možnost B2B pogovorov z izraelskimi podjetji, za kar je potrebna prijava na naslednji povezavi.

Rok za prijavo interesa:  petek, 6. junij 2014

Stroške potovanja in namestitve krijejo podjetja sama, Evropska komisija bo uredila skupinske rezervacije v hotelih ter omogočila lokalni prevoz v Izraelu.

Več informacij, program delegacije in prijava:

http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/mission-growth/missions-for-growth/daniel-calleja/middle-east/israel/index_en.htm