Skip to main content

SPIRIT Slovenija na Tehnološkem dnevu v Celju

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Na sejmu Energetika v Celju je ljubljanska podružnica ITA – Italian Trade Agency pripravila seminar z naslovom Tehnološki dnevi - Obnovljivi viri energije in energetska učinkovitost, ki se ga je udeležilo 12 italijanskih in 15 slovenskih podjetij.

Mag. Matej Skočir, vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije in tujih neposrednih investicij na javni agenciji SPIRIT Slovenija je udeležencem predstavil slovensko poslovno okolje in investicijske priložnosti, Gregor Plavčak iz Ministrstva za infrastrukturo in prostor je predstavil področje energetske učinkovitosti in obnovljivih virov, Martina Šumenjak Sabol, predsednica slovenskega združenja za biomaso pa  je opozorila na škodljive učinke industrijskega kmetijstva, kemične industrije in jedrske energije na okolje, zdravje ljudi in gospodarstvo ter potrebe po trajnostni prihodnosti. Kar nekaj italijanskih in slovenskih podjetij je bolj poglobljeno zanimalo, s čim se ukvarja SPIRIT Slovenija in na kakšen način jim lahko pomaga.

Mariarosaria Fragasso iz italijanskega združenja podjetij s področja elektrotehnike in elektronike ANIE je predstavila stanje in prihodnost tega sektorja v Evropi, Aleberto Pela iz nacionalnega podjetja, ki spodbuja razvoj obnovljivih virov v Italiji GSE pa je osvetlil razvoj obnovljivih virov energije v Italiji.

V nadaljevanju so sledili individualni pogovori med slovenskimi in italijanskimi podjetji.