Skip to main content

Vabljeni na prvo vseslovensko konferenco o mladinskem podjetništvu - STARTUP:MLADI

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Konferenca STARTUP:MLADI je sklepni dogodek letošnjega, že petega, leta izvajanja Ustvarjalnikovih podjetniških krožkov. V tem šolskem letu so tudi s podporo agencije SPIRIT Slovenija in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, potekali na 52 srednjih šolah po vsej državi, obiskovalo pa jih je 1.192 mladih. Na konferenci bodo podrobno predstavljeni tudi rezultati delovanja v šolskem letu 2013/14.

Vabljeni ste, da se 16. in 17. maja 2014 udeležite prve vseslovenske konference o mladinskem podjetništvu, STARTUP:MLADI, ki jo bo gostil Center inovativnih rešitev D125, na Dunajski 125 v Ljubljani.

Na dogodku se bodo predstavile najboljše dijaške podjetniške ekipe - posameznice in posamezniki, ki kljub rosno mladim letom doma in v tujini segajo po priznanjih in prihodnost jemljejo v svoje roke.

Konferenca STARTUP:MLADI je sklepni dogodek letošnjega že petega leta izvajanja Ustvarjalnikovih podjetniških krožkov.

Program konference

Rdeča nit obeh dni dogajanja bo slogan "Prihodnost je v naših rokah." Z udeleženci bodo svoje zgodbe delili številni zelo uspešni mladi podjetniki, ki se jim bodo na govorniškem odru kot povsem enakovredni razpravljalci pridružili člani mladinskih podjetniških krožkov.

Najpomembnejši dogodek na konferenci bo izbor najboljšega mladinskega startupa, ki je zrasel pod okriljem Ustvarjalnika. Svoje izdelke in poslovne uspehe bo predstavilo 29 mladinskih podjetniških ekip, izmed katerih bodo izbrali zmagovalca, ki bo osvojil naslov najboljšega v tem letu.

Za nagrado bo z Ustvarjalnikovo ekipo odpotoval v ZDA, kjer bo svoj projekt predstavil tamkajšnjim vlagateljem. Vse podjetniške ekipe se bodo predstavile s stojnicami in nastopile pred komisijo vlagateljev.

Aktivnost je financirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javne agencije.