Skip to main content

22 slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na 58. Mednarodnem sejmu tehnike in tehničnih dosežkov v Beogradu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije (OZS) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na 58. Mednarodnem sejmu tehnike in tehničnih dosežkov, ki bo potekal od 12. do 16. maja 2014 v Beogradu, Srbija. Na sejmu, ki velja za najpomembnejši gospodarski in tehnološki dogodek v Srbiji in jugovzhodni Evropi z velikim vplivom na prihodnji razvoj industrije v državi in regiji, se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije predstavilo 22 slovenskih podjetij.

 

Beograjski 58. Mednarodni sejem tehnike in tehničnih dosežkov je namenjen predstavitvi izdelkov, tehnologij in storitev s področja: elektroenergetike, elektronike, razsvetljave, telekomunikacij, opreme za ogrevanje in hlajenje, klimatizacije, procesne tehnike, varjenja, računalništva, logistike in transporta, inovacij in novih tehnologij. V letu 2013 se je na sejmu predstavilo 610 razstavljavcev, obiskalo pa ga je 24.000 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.sajam.co.rs.

SPIRIT Slovenija je decembra lani objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Tako se bo na skupnem razstavnem prostoru, ki obsega 243 m2 razstavne površine, predstavilo 22 slovenskih podjetij, in sicer BIMEX, d. o. o., Cinkarna Celje, d. d., ELMITEL Inženiring, d. o. o., Etiks, d. o. o., ETT Lighting, d. o. o., Gostol TST, d. d., Iskra Zaščite, d. o. o., Interkont Berger GmbH, Podružnica Ljubljana, Kerber, d. o. o., Kleparstvo Povalej, s. p., Lotrič Metrology, d. o. o., Microtronic, d. o. o., Petre, d. o. o., Sistemska tehnika, d. o. o. – Laboratoriji, Smrdelplast, d. o. o., SOP – International, d. o. o., Strojna Maribor, d. o. o. , IONEX, d. o. o., Stubelj, d. o. o., Tevel, d. o. o., VIBTEH, d. o. o. in Vimosa, d. o. o.

SPIRIT Slovenija maja pripravlja še dve skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini, in sicer na sejmu blagovnih znamk in potrošnega blaga PLMA's World of Private Label, ki bo med 20. in 21. majem 2014 v Amsterdamu na Nizozemskem in na sejmu avtomobilske industrije Automotive Engineering Exposition, ki bo med 21. in 23. majem 2014 v Jokohami na Japonskem. Sicer pa je v letošnjem letu v načrtu 13 skupinskih predstavitev na mednarodnih sejmih v tujini. Seznam le teh je na www.izvoznookno.si.