Skip to main content

Uspešna predstavitev slovenskih investicijskih potencialov na Nizozemskem

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v okviru dogodka Nation Branding & Investment Expo 2014 v nizozemskem mestu Eindhoven danes, 6. maja 2014, organizirala investicijski seminar s predstavitvijo Slovenije kot primerne investicijske lokacije ter investicijskih projektov.

Na Nizozemskem med 6. in 8. majem 2014 poteka sejem Nation Branding & Investment Expo 2014. V okviru sejma je SPIRIT Slovenija organizirala predstavitev Slovenije in njenih investicijskih potencialov. Poleg predstavitve so imeli predstavniki agencije 14 sestankov s podjetji,  ki jih zanima poslovanje oziroma investiranje v Slovenijo.

"Severna Evropa in Skandinavske države  kažejo kar visoke stopnje izhodnih investicij, Slovenija pa te priložnosti ne izkorišča oziroma jo premalo izkorišča.  Sestanki so pokazali, da nas uvrščajo v države Srednje Evrope in v nas vidijo potenciale za sodelovanje, bi pa morali okrepiti promocijo na tem področju EU," je poudaril mag. Matej Skočir, vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije in tujih neposrednih investicij na javni agenciji SPIRIT Slovenija.