Skip to main content

Ruska delegacija obiskala SPIRIT Slovenija

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Na javni agenciji SPIRIT Slovenija so se danes oglasili predstavniki delegacije iz Ruske federacije, ki jih zanima vzpostavitev in poglobitev poslovnega sodelovanja s slovenskimi podjetji.

Ruska-delegacija-obiskala-SPIRIT-SlovenijaDelegacijo, ki se med 16. in 20. aprilom 2014 mudi v Sloveniji, sta sprejela Tanja Drobnič in dr. Zoran Stamatovski, MBA, s sektorja za internacionalizacijo in spodbujanje tujih neposrednih investicij. Oleg Abramov, predsednik SLO-RU komisije pri trgovinski in industrijski zbornici Moskve in lastnik ruskega podjetja Kondor Union, ki vodi delegacijo, je pojasnil, da je Vlada Moskovske regije zainteresirana za sodelovanje s Slovenijo in predstavil načrtovane aktivnosti v letošnjem letu. Poleti naj bi Slovenijo obiskala delegacija predstavnikov podjetij iz Moskovske regije, konec jeseni naj bi bile v večjih mestih v Sloveniji organizirane poslovne konference, po lokalnem principu predstavitve lokacij – t. i. roadshowi, poleg tega pa jih zanimajo tudi zasebni posli v Sloveniji v različnih panogah. Po njegovih besedah je Ruska federacija odprta za sodelovanje na področju tehnološkega razvoja, energetike, izvajanja projektov v okviru turistične infrastrukture ter za povezovanje na nepremičninskem področju, biomedicine, IKT, pa tudi na vseh ostalih področjih. Slovenska podjetja pa uživajo velik ugled in zaupanje v Rusiji, zato si želijo sodelovanja z njimi.

Tanja Drobnič je predstavila aktivnosti agencije na trgu Ruske federacije v lanskem letu ter plan aktivnosti v letošnjem letu. Izpostavila je predviden osnutek programa izhodne gospodarske delegacije v mesto Jaroslavelj konec junija letos in dogodke ob slovesnosti pri Ruski kapelici konec julija.

Foto: LV/arhiv SPIRIT Slovenija