Skip to main content

SPIRIT Slovenija vabi na investicijski forum "Balkan Venture Forum Bosnia and Herzegovina"

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja k udeležbi na investicijskem forumu "Balkan Venture Forum Bosnia and Herzegovina", ki se bo odvijal 15. in 16. maja 2014 v olimpijskem smučarskem centru na Jahorini. Mednarodni dogodek je zanimiv za vse, ki se zanimajo ali delujejo na področju podjetništva. Podjetja, ki želijo nastopiti pred investitorji se lahko na dogodek prijavijo vse do nedelje, 20. aprila 2014.

Na dogodku bo 40 start up podjetij s prednostnih področij: IKT, čiste tehnologije in biotehnologija dobilo priložnost za predstavitev pred približno 30 mednarodnimi investitorji, med njimi bodo DFJ Esprit, Intel Capital, RSG Capital, EBRD in številni drugi. Raznolik program foruma obsega številne panelne razprave, predavanja in okrogle mize, na katerih bodo prisotni lahko prisluhnili mednarodnim in regionalnim strokovnjakom s področja podjetništva in aktualnim temam.

Inovativna podjetja, ki jim uspe preboj med prvih 40 podjetij, si zagotovijo nastop pred investitorji ter številne druge priložnosti. Najboljša se bodo preko foruma v Bosni in Hercegovini avtomatsko kvalificirala na European Venture Summit 2014 v mesecu decembru, kjer bo nabor prisotnih investitorjev še večji.

Rok za prijavo:  nedelja, 20. april 2014 prekospletne prijave.

Več informacij o dogodku in projektu na www.vibeproject.eu

Balkan Venture Forum je organiziran v sklopu projekta VIBE (Venture Initiative in Balkan Europe), ki se izvaja pod okriljem programa Jugovzhodna Evropa in je sofinanciran iz evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerski konzorcij je zelo obsežen in zajema 20 partnerjev iz 12ih različnih držav omenjenega območja. Javna agencija SPIRIT Slovenija je vlogo vodilnega partnerja prevzela s ciljem organizirati konkretno regijsko podporo start up podjetjem in jih z enotno metodologijo usposobiti za nastope pred investitorji iz cele Evrope. Razvoj trga tveganega kapitala je v obdobju krize, ki zmanjšuje obseg finančnih podpor, pomembna priložnost za rast perspektivnih podjetij.