Skip to main content

Priložnost za slovenska podjetja: gospodarska delegacija pod okriljem Evropske komisije v Španijo

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Podpredsednik Evropske komisije, Antonio Tajani, pristojen za industrijo in podjetništvo, se bo v začetku aprila odpravil na obisk dveh španskih regij, in sicer 2. in 3. aprila 2014 v Andaluzijo (Sevilla) in 4. aprila 2014 v Extremaduro (Mérida). V obeh bosta potekali poslovni konferenci in mednarodni bilateralni B2B pogovori z udeleženimi podjetji. Javna agencija SPIRIT Slovenija obvešča slovenska podjetja, naj izkoristijo odlično priložnost in se udeležijo poslovnih konferenc, rok za prijavo imajo do petka, 21. marca 2014.

V Andaluziji bo 3. aprila 2014 pod okriljem predsednice vlade andaluzijske regije Susane Díaz Pacheco poslovna konferenca z naslovom "Strategija za rast – Evropa 2020: Ustvarjanje poslovnega okolja za nova in boljša delovna mesta," ki ji bodo sledili mednarodni bilateralni pogovori z udeleženimi podjetji. Največ potenciala v tej regiji predstavljajo naslednji sektorji: letalstvo, živilska in predelovalna industrija, biotehnologija in zdravstvo, kreativne industrije, gradbeništvo, turizem in IKT, vabljena pa so tudi podjetja iz drugih sektorjev.

V Extremaduri bo pod okriljem predsednika vlade te regije José Antonia Monaga 4. aprila 2014 poslovna konferenca z naslovom "Strategija za rast – Evropa 2020« ter mednarodni bilateralni pogovori z udeleženimi podjetji. Največ potenciala v tej regiji predstavljajo naslednji sektorji: prehrambna industrija, transport in logistika, energetika, biomedicina, turizem in okoljske tehnologije ter IKT, vabljena pa so tudi podjetja iz drugih sektorjev.

Cilj obiska je evropska podjetja seznaniti s poslovnimi priložnostmi v obeh španskih regijah in vzpostaviti stike med lokalnimi in malimi in srednje velikimi podjetji iz Evrope, s čimer bi tlakovali pot za morebitne skupne poslovne podvige, prenos tehnologij, investicije in podobno.

Podjetja, ki bi želela sodelovati v tej gospodarski delegaciji, Evropska komisija vljudno vabi, naj se prijavijo na naslednjih povezavah: za Andaluzijo in za Extremaduro. 

Rok za prijavo je do vključno petka, 21. marca 2014.

Več informacij in prijava:

Andaluzija: http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/mission-growth/missions-for-growth/antonio-tajani/europe/spain-andalucia/index_en.htm

Extremadura: http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/mission-growth/missions-for-growth/antonio-tajani/europe/spain-extremadura/index_en.htm