Skip to main content

SPIRIT Slovenija s šestimi podjetji na Forum Agenti Mediterraneo v Neaplju

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

V petek, 14. marca 2014, se v italijanskem Neaplju prične dvodnevni dogodek Forum Agenti Mediterraneo, ki se ga bo pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija udeležilo tudi šest slovenskih podjetij. Tradicionalna mednarodna borza agentov in zastopnikov je namenjena vzpostavljanju neposrednih kontaktov med tujimi ponudniki izdelkov in storitev, ki iščejo zastopnike in agente za vstop na italijanski trg.

 

Uporaba agentov in zastopnikov v Italiji je ustaljena praksa, ki jo zelo dobro ureja tudi lokalna zakonodaja, je pa v določeni meri dokaj specifična in nekoliko drugačna od splošno poznane v okviru EU, predvsem kar zadeva način plačevanja in višino stroškov posrednikom za opravljeno storitev.

Sam dogodek in srečanja z italijanskimi agenti in zastopniki bodo potekala v okviru slovenskega razstavnega prostora, kjer bo imelo vsako prijavljeno podjetje svoj prostor za individualne sestanke ter razstavljanje manjših izdelkov in predstavitvenih materialov.

Lani so se slovenska podjetja že zelo uspešno predstavila v okviru dveh podobnih dogodkov Forum agenti, v Rimu in v Milanu, predvsem slednji dogodek je bil zelo odmeven, saj se ga je udeležilo 169 podjetij iz različnih sektorjev ter okoli sedem tisoč italijanskih agentov in zastopnikov, poleg italijanskih je bilo največ tujih podjetij prav iz Slovenije.

Predstavitev slovenskih podjetij na omenjenem dogodku, ki bo potekal 14. in 15. marca 2014 v Neaplju so skupaj pripravili javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in Veleposlaništvom RS v Rimu. 

Več o dogodku