Skip to main content

SPIRIT Slovenija skupaj s 13 podjetji na sejmu CeBIT 2014 v Hannovru

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT, ki bo med 10. in 14. marcem 2014 potekal v Hannovru v Nemčiji. Na njem se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije in sloganom »Slovenian IT excellence« (Slovenska IT odličnost) predstavilo 13 slovenskih podjetij.

Sejem CeBIT je namenjen predstavitvi izdelkov in storitev s področja informacijsko komunikacijskih tehnologij. Med drugim se v okviru sejma predstavljajo izdelki in storitve s področja poslovnih IT storitev, računalništva v oblaku, virtualnega okolja, infrastrukture IKT, upravljalskih storitev, novih tehnologij, urbanih medijev, varnosti in shranjevanja podatkov ter sorodnih vsebin. V letu 2013 se je na sejmu predstavilo 3382 razstavljavcev iz 69 držav, obiskalo pa ga je več kot 273.000 obiskovalcev, letos je prijavljenih več kot 4000 razstavljavcev iz več kot 70 držav. Letošnji CeBIT, ki se uvršča med vodilne svetovne sejme s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij, bo pod sloganom "Nove perspektive v IKT sektorju" raziskoval nove priložnosti za razcvet izdelkov in storitev v IKT sektorju, vodilna tema pa bo Datability – trajnostna in odgovorna uporaba velikih količin podatkov. Velik poudarek bo na tematskih sklopih in konferenčnem delu programa, ki ga bodo med drugim popestrila predavanja Applovega soustanovitelja Steva Wozniaka, strokovnjaka za računalniško varnost Evgenija Kasperskyja in ustanovitelja Wikipedije Jimmyja Walesa. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.cebit.de.

SPIRIT Slovenija je sredi novembra lani objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Tako bo na skupinskem razstavnem prostoru pod okriljem agencije, ki obsega 136 m2 razstavne površine v dveh sejemskih halah (6 in 13) svoje izdelke in storitve predstavilo 13 slovenskih podjetij, in sicer CADCAM Lab d. o. o., Datalab Tehnologije d. d., Dopinus d. o. o., Entia d. o. o., GOAP d. o. o. Nova Gorica, Iskratel d. o. o., Kranj Mega M, d. o. o., Mikrografija d. o. o.; MIKROPIS Holding d. o. o.; NET Informatika d. o. o.; PRONET, Kranj d. o. o.;  ResEvo d. o. o. in  Rettro d. o. o. Slovenska podjetja se bodo predstavila pod sloganom »Slovenian IT excellence« (Slovenska IT odličnost).

Več