Skip to main content

SPIRIT Slovenija tudi letos na največjem investicijsko-nepremičninskem sejmu MIPIM 2014 v Cannesu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija se tudi v letošnjem letu aktivno udeležuje mednarodnega investicijsko-nepremičninskega sejma MIPIM, ki bo med 11. in 14. marcem 2014 potekal v francoskem Cannesu. Na svojem razstavnem prostoru bo pod sloganom Housing & Jobs (Stanovanja in delovna mesta) skupaj z Mestno občino Ljubljana predstavljala Slovenijo kot primerno lokacijo za tuje neposredne investicije ter tudi zanimive investicijske priložnosti.

Sejem MIPIM, ki bo svoja vrata odprl jutri, velja za največje mednarodno nepremičninsko stičišče tako podjetij in agencij, ki ponujajo projekte, kot potencialnih investitorjev, ki iščejo nove priložnosti. V 2013 se je na več kot 40.000 m2 razstavnih površin predstavilo 2.000 razstavljavcev iz 80 dežel (največ iz Francije, Velike Britanije in Irske, Nemčije in Rusije), sejem si je ogledalo 52.000 obiskovalcev in 4.300 investitorjev. Sejem, ki letos praznuje 25. letnico obstoja, velja za enega največjih mednarodnih sejmov nepremičnin na svetu in je dobra priložnost za seznanitev s trendi, ki trenutno vladajo na investicijskem področju, za pregled razpoložljivih projektov ter za pogovore z investitorji in svetovalci s področja investicij. V času sejma se bo odvijal pester
spremljevalni program v obliki različnih seminarjev, konferenc in ostalih dogodkov.

Za SPIRIT Slovenija je MIPIM velika priložnost, da potencialnim investitorjem predstavi slovensko investicijsko okolje ter tudi konkretne investicijske projekte v Sloveniji. Na razstavnem prostoru se bodo skupaj predstavljali SPIRIT Slovenija, Mestna občina Ljubljana in predstavniki posameznih investicijskih projektov. Predstavljeni bodo naslednji projekti:

  • področje stanovanjskih naselij:
    • Brdo I in Brdo II (Stanovanjski sklad RS),
    • Polje III (Stanovanjski sklad MOL),
  • področje delovna mesta:
    • intermodalni logistični terminal Ljubljana (skupni projekt BTC, Slovenskih železnic in MOL) – gre za enega največjih kopenskih terminalov v jugovzhodni Evropi z 890 novimi delovnimi mesti v zaključni fazi.

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi v letu 2014 nadaljevala z aktivno udeležbo na mednarodnih-investicijsko nepremičninskih sejmih v tujini. Zato je januarja letos objavila vabilo podjetjem, naj sporočijo svoj interes za skupinsko udeležbo na investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini v tem letu. Na osnovi zbranega interesa ter v okviru danih finančnih možnosti je pripravila seznam sejemskih nastopov na investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini za leto 2014. Tako bo poleg predstavitve na MIPIM javna agencija SPIRIT Slovenija nastopala še na sejmu DomExpo v Moskvi, EIRE v Milanu in že tradicionalno na sejmu ExpoReal v Münchnu, letos pa prvič tudi na sejmu Buying Properties Abroad v Stockholmu.