Skip to main content

Danes začetek poslovnega foruma Francija/Jugovzhodna Evropa v Bukarešti

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Danes se je v Bukarešti pričel dvodnevni mednarodniposlovni forum Francija/Jugovzhodna Evropa, ki se ga pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija udeležuje tudi 5 slovenskih podjetij.

 

 

Poslovni forum, ki bo potekal v hotelu Marriott v Bukarešti, velja za najpomembnejši regionalni in več sektorski dogodek za mala in srednja podjetja v Jugovzhodni Evropi in na Balkanu. Po besedah organizatorjev Francoske agencije za mednarodni razvoj podjetij (UBI France), naj bi se ga letos udeležilo rekordno število podjetij tako iz regije, kot tudi iz Francije. Namenjen je poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz Francije in Jugovzhodne Evrope zlasti iz področij avtomobilska industrija, živilsko predelovalna industrija (pakiranje, otroški izdelki, ipd.), medicina in farmacija (kozmetika, prehranska dopolnila, ortopedski pripomočki, zobna protetika ipd.) in drugih področij, ter podjetjem, ki načrtujejo širitev na nove trge ali iščejo nove poslovne partnerje v Franciji in iz držav Jugovzhodne Evrope.  Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija je na forumu tudi pet slovenskih podjetij, in sicer: Dynacast Lož, d. o. o., Steklarna Hrastnik, d. o. o., Špedicija Goja, d. o. o., MIPS programska oprema, d. o. o. in Livar d. d.

Poslovni forum Francija/Jugovzhodna Evropa je drugi tovrstni dogodek. Prvi forum je bil uspešno izveden julija 2012, v Sofiji (Bolgarija), ki se ga je udeležilo 220 podjetij iz 13 držav, od tega 50 francoskih podjetij, ter francoske območne regionalne zbornice in poslovni klubi iz vseh udeleženih držav. Na dogodku je bilo skupno izvedenih okoli 2000 sestankov B2B.

Več o dogodku