Skip to main content

SPIRIT Slovenija vabi k vpisu v najučinkovitejši izobraževalni program za izvozno poslovanje

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi k vpisu v novo generacijo izobraževanja za izvozno poslovanje, ki ga skupaj z ITM Worldwide Foundation in agencijo Business Sweden izvaja že sedmo leto zapored. Prijava v program, ki je bil razglašen za najboljši koncept izobraževanja v mednarodni trgovini na EU predstavitvi programov Leonardo da Vinci v Maastrichtu, je možna do petka, 28. februarja 2014.

SPIRIT Slovenija omenjeni program v sodelovanju z ITM Worldwide Foundation in Business Sweden ter svetovno priznanimi predavatelji izvaja že od leta 2006. V tem času se je mednarodnega izobraževalnega programa ITM udeležilo že 70 podjetij, ki so v anketah po udeležbi izkazala 100% zadovoljstvo s programom. Prve tri generacije udeleženih podjetij so svoj izvoz v treh do petih letih po udeležbi v programu ITM v povprečju povečale za 40 %.

Med lanskimi udeleženci je bila tudi Tanja Zonta,  iz podjetja SMT d. o. o.: »Izobraževanje nam je pomagalo, da na izvoz in prodor na tuje trge gledamo drugače. Predvsem širše in da se zavemo, koliko dejavnikov lahko vpliva na uspeh ali neuspeh na tujem trgu. Vsekakor bo znanje vplivalo na sprejete odločitve o izvoznih trgih, predvsem pa se bomo izvoza lotili bolj sistematično in načrtovano.« Sabina Grižančič, direktorica podjetja PandaSlon, d. o. o.: »Odličen program, skozi katerega bi moral vsak, ki se že ali se bo ukvarjal z izvozom.« Nastja Uranc iz podjetja UR-NA, d. o. o.:

»Super izvozni trening, ki bi ga toplo priporočala vsem mladim menedžerjem. Pridobi se ogromno znanja, ki ga lahko v praksi uporabiš takoj. Že potek izobraževanja te vodi do tega, da narediš določene korake naprej v podjetju, prodaji in izvozu. Čeprav gre za izvozni seminar, pa se dobi ogromno znanja, ki se lahko takoj uporabi tudi na domačem trgu. Z eno besedo: odlično!«

Udeležba v programu je namenjena mlajšim zaposlenim v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki so željni osebnega in strokovnega razvoja na področju mednarodnega poslovanja ter želijo aktivno pripomoči k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge. Program ITM poteka v angleškem jeziku, izpeljan je v obliki štirih dvo-dnevnih delavnic ter petih mednarodnih seminarjev z odličnimi, svetovno priznanimi tujimi predavatelji in strokovnjaki. Je odlična kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja, njegova glavna prednost pa je v izjemno praktični usmerjenosti programa, ki podjetja prisili k razmisleku in temeljitemu načrtovanju izvoznih aktivnosti ter jim na ta način prihrani nepotrebne stroške in napake. Na koncu udeleženci pridobijo mednarodno diplomo, ki jo priznava IATTO (International Association of Trade Training Organisation).

Končni rezultat izobraževanja je strokovno pripravljen izvozni načrt, ki bo prevetril poslovno strategijo podjetja in bo odlična podlaga za dobro premišljen in učinkovit vstop na tuje trge.

Udeleženci programa ITM med drugim pridobijo:

  • nova znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja,
  • individualno svetovanje mednarodnih strokovnjakov pri pripravi izvoznega načrta,
  • informacije o novostih in trendih pri načrtovanju in oblikovanju izvoznih aktivnosti,
  • mednarodna poznanstva.

Večino stroškov za udeleženca krije SPIRIT Slovenija.

Program ITM 2014 bo predvidoma potekal od marca do novembra, v skupnem obsegu 18 delovnih dni. Seminarji in delavnice se bodo odvijale v Ljubljani, z izjemo pet dnevnega sklopa seminarjev, ki se bo odvijal na Švedskem.


Tudi v letu 2014 je v mednarodnem programu ITM prostora za 15 slovenskih podjetij/udeležencev.


Pri oblikovanju skupine udeležencev bo zagotovljena čim večja interdisciplinarnost. Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati, ki prihajajo iz malih in srednjih podjetij z najmanj 5 zaposlenimi in tisti z 10 do 35 odstotki doseženega izvoza v lanskem letu.

Več o programu in o izkušnjah dosedanjih udeležencev je na www.izvoznookno.si