Skip to main content

SPIRIT Slovenija preverja interes podjetij za sodelovanje s podjetji iz zahodne Afrike

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi v letu 2014 nadaljevala z organizacijo gospodarskih delegacij, v okviru katerih bodo slovenska podjetja imela možnost udeležbe na gospodarskih forumih FUTURALLIA. Prvi tovrstni dogodek v letu 2014 je tridnevni mednarodni poslovni forum AFRICALLIA 2014, ki bo potekal od 26. do 28. februarja 2014 v afriški državi Burkina Faso. Slovenska podjetja, ki bi jih to zanimalo, lahko svoj interes za udeležbo v delegaciji potrdijo najkasneje do petka, 17. januarja 2014.

 

Dogodek AFRICALLIA 2014, ki predstavlja najpomembnejši več sektorski dogodek za mala in srednja podjetja v zahodnem delu Afrike, bo potekal v mestu Ouagadougou. Tridnevni mednarodni poslovni forum je namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge ali iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Zahodni Afriki - državah UEMOA - Zahodno afriške ekonomske in monetarne unije. Skupnost držav UEMOA, v katero so vključene države Benin, Burkina Faso, Slonokoščena obala, Guinea Bissau, Mali, Niger, Senegal in Togo, predstavlja 88 milijonski trg ter se razprostira na 3.505.909 km2 površine. Z udeležbo imajo podjetja priložnost, da v kratkem času pridobijo kakovostne poslovne pogovore in kontakte. Organizirana bodo tudi srečanja, ki bodo namenjena neformalnemu mreženju med podjetji.

Za podjetja bo v okviru tridnevnega mednarodnega poslovnega foruma AFRICALLIA 2014 organiziranih do 15 vnaprej načrtovanih individualnih sestankov (B2B). Vsako prijavljeno podjetje bo imelo možnost iz kataloga vseh prijavljenih podjetij izbrati do 20 podjetij, s katerimi bi želelo imeti individualni sestanek. Pred začetkom dogodka bodo vsi udeleženci prejeli natančen urnik pogovorov (s tistimi, ki jih izbere podjetje samo oziroma jih izbere tuje podjetje). Na dogodku bo prisotnih več kot 500 podjetij, največ iz afriških držav UEMOA.

Gospodarska delegacija bo organizirana v primeru zadostnega interesa. Stroške organizacije in udeležbe na forumu ter organizacijo bilateralnih razgovorov krije SPIRIT Slovenija. Stroške letalskega prevoza in hotelsko namestitev krijejo udeleženci sami. Informativni stroški letalskega prevoza iz Ljubljane do Ouagadougou in nazaj v ekonomskem razredu s taksami znašajo okvirno med 1000 in 1400 EUR.

Za vstop v državo Burkina Faso je potrebna vstopna viza, obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici, priporočljivo je preventivno jemanje tablet proti malariji. Več informacij o cepljenju in zdravstveni zaščiti lahko najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/afrika/burkina-faso.

Zainteresirana slovenska podjetja lahko svoj interes za udeležbo v delegaciji potrdijo z izpolnjeno elektronsko prijavnico na spletni strani www.izvoznookno.si najkasneje do 17. januarja 2014.

Več informacij o delegaciji:

Tino Lukan, SPIRIT Slovenija, tel. 01 5309-826, e-mail: tina.lukan@spiritslovenia.si

Več informacij o dogodku:

http://home.africallia.com/en/