Skip to main content

Uspešen obisk slovenskih podjetij v Kanadi

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Pred kratkim se je iz Kanade vrnila delegacija slovenskih gospodarstvenikov, ki je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije tam preverjala možnosti za skupne posle. V okviru obiska so se predstavniki 14 slovenskih podjetij udeležili slovensko-kanadske poslovne konference z individualnimi srečanji, se srečali s predstavniki Kanadsko-slovenske gospodarske zbornice in tam živečimi Slovenci, nekaj podjetij pa se je predstavilo na sejmu Gourmet Food & Wine Expo show.

Dvajset predstavnikov štirinajstih slovenskih podjetij z različnih področij (upravljanja pametnih zgradb, kovinsko predelovalne industrije, električnih zaščit, inženiringa in izvedbe strojnih instalacij v prehrambeni in farmacevtski industriji, logistike in transporta, alternativnih virov energije in proizvodnje prehrambnih izdelkov in pridelave vin) se je v času svojega obiska srečalo z več kot 70 kanadskimi gospodarstveniki, s katerimi so uspešno navezali poslovne stike.

V času obiska se je šest podjetij iz panoge proizvodnje prehrambnih izdelkov in pridelave vin predstavljalo na sejmu Gourmet Food & Wine Expo show, ki vsako leto novembra poteka na razstavišču Metropolitan Convention Center v središču Toronta. Slovenski razstavni prostor so obiskali tudi številni člani in vidnejši predstavniki slovenske skupnosti v Kanadi.

V Torontu je bila v sodelovanju z Veleposlaništvom RS iz Ottawe, Konzulata RS iz Toronta ter Kanadskega industrijskega in izvoznega združenja (Canadian Manufacturers & Exporters) organizirana slovensko-kanadska poslovna konferenca, na kateri je bilo predstavljeno poslovno in investicijsko okolje v Sloveniji, slovenska podjetja pa so predstavila svoje dejavnosti in namen njihovega obiska v Kanadi. Ob robu poslovne konference so bili izvedeni poslovni pogovori med slovenskimi podjetji in predstavniki okoli 50 kanadskih podjetij. V času gospodarsko delegacije pa je potekala vrsta obiskov in sestankov s kanadskimi podjetji.

Več